medrek.se

ST-läkare till Klinisk patologi och cytologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-06

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk patologi och cytologi

Vi erbjuder
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus där vård, forskning och utbildning är viktiga delar. Klinisk patologi och cytologi har laboratorier vid fyra siter: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Funktionsområdet har en omfattande FoUU-verksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC.

Patologi och cytologi vid Karolinska Universitetssjukhuset, Solna har ett variationsrikt kliniskt material där vi tar hand om ca 24 000 histologiprover per år främst inom gynekologisk patologi, urologi-prostata, lunga, hud, bröst samt ÖNH. Vidare finns också vid siten en stor cytologiverksamhet med fokus på punktionscytologi. Förutom diagnostik finns också en omfattande konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.

Om tjänsten
ST-utbildning i klinisk patologi sker under handledning enligt den utbildningsplan som kommer att upprättas så att du efter genomgången utbildning uppfyller Socialstyrelsens och Svensk förening för patologis målbeskrivning för specialiteten. Tjänsten är placerad på Klinisk patologi och cytologi vid Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, men för att uppnå Socialstyrelsens krav krävs tjänstgöring även på klinikens andra siter (Huddinge, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset)

Du kommer även att medverka i klinikens undervisningsuppdrag vid Karolinska Institutet och i kliniskt utvecklingsarbete samt forskning.

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker
Vi söker dig med stort intresse för patologi. Vi ser gärna att du har en positiv inställning till kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete, att du har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier samt vill vara med och bidra till en god arbetsmiljö på våra laboratorier.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegtimation. Goda kunskaper i svenska språket.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Mensur Dzabic 
Funktionsenhetschef
072-598 14 26

Fackliga representanter
Sveriges läkarförbund, Johan Wejde, 08-51775159

Dela detta jobb

ST-läkare till Klinisk patologi och cytologi

Karolinska Universitetssjukhuset