medrek.se

logga

ST-läkare till Matfors Hälsocentral

Regioner
Utgår

2024-02-29

Ansök nu

ST-läkare till Matfors Hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka. Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Matfors Hälsocentral har fasta doktorer och väl fungerande arbetsplats belägen ca 20 km väster om Sundsvall centrum. Med bra bussförbindelser från Sundsvall. Hos oss finns fasta familjeläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kurator, psykolog, laboratoriepersonal, medicinska sekreterare, fysioterapeuter och sjukskrivningskoordinator. Det finns god erfarenhet inom personalen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra patienter. Vi arbetar ständigt med att vidmakthålla god tillgänglighet, och så god vård som möjligt för våra vårdinnevånare.

Vi söker nu en ST-läkare i allmänmedicin till oss med start enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. Det finns ett väl fungerande samarbete med kommunen omkring hemsjukvårdspatienter i ordinärt och särskilt boende, i rollen ingår också administrativt arbete. Det finns goda möjligheter till stöd, kompetensutveckling och handledning av erfarna allmänspecialister i ett gott samarbetsklimat. Hälsocentralen utbildar läkarkandidater och kollegor under utbildning (tex AT, ST samt BT-läkare). Man förväntas delta i undervisning och handledning av läkarstudenter samt mindre erfarna kollegor och i kollegiala träffar.

På hälsocentralen har vi en fin gemenskap, positiv anda och god arbetsmiljö. Vårt ledord är patienten i fokus och kvalité, det finns ett samarbete/ utbyte med Stöde hälsocentral för att kunna erbjuda ett så brett patientunderlag som möjligt om så önskas finns möjlighet till glesbyggsmedicin. I områdets gemensamma jourberedskap ingår något beredskapspass per månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Tidigare erfarenhet av arbete som underläkare är meriterande, gärna från flera olika verksamheter. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har intresse för allmän -och glesbygdsmedicin. B-körkort krävs för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, framför allt god samarbetsförmåga och kommunikation, Du som söker är en noggrann person, som har en hög integritet och ett gott omdöme med förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vill du vara delaktig i ett fantastiskt team, bygga och utveckla Matfors hälsocentral med oss? Då är du den vi söker!
Om du vill veta mer om oss och arbetet är du varmt välkommen att höra av dig. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under rekryteringsprocessen

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Jonzon

Hälsocentralschef

Telefon: 070-3781549

E-post: maria.jonzon@rvn.se

 

Eva Ulin

Medelpads läkarförening

E-post: eva.ulin@rvn.se

Dela detta jobb

logga
ST-läkare till Matfors Hälsocentral

Region Västernorrland