medrek.se

ST-läkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

ST-läkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Är du ST-läkare och vill vara en del av framtidens sjukvård? Brinner du för medicin i framkant samtidigt som du får utvecklas inom det endokrinologiska området? Då är det kanske dig vi söker.

Vi erbjuder

  • Individuellt anpassad introduktion
  • Arbete inom en högspecialiserad och internationellt framstående endokrinklinik
  • Erfarna kollegor, alla med specialistkompetens inom området
  • Erfarenhet av högspecialiserade behandlingar så som radiojodterapi

Om tjänsten
Medicinsk enhet Endokrinologi är en samlad enhet för högspecialiserad sjukvård inom ämnesområdet hormonsjukdomar med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning. Vi bedriver inom ramen för enheten utredning, behandling och uppföljning av patienter med endokrina och metabola sjukdomar. Enheten bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i Solna och Huddinge. Vårt kompetensområde utmärks av nära samverkan med kirurgisk verksamhet samt arbete i multiprofessionella team.

Hos oss kommer du få ta del av en utbildningstjänst i enlighet med Socialstyrelsens målbeskrivning och Svenska Endokrinologföreningens särskilda rekommendationer.

ST-tjänsten läggs upp i samråd med sektionschef, studierektor och handledare. Placeringar sker inom de olika sektionerna på enheten liksom vid behov inom de olika specialiteter som krävs för att uppnå målbeskrivningen för specialistkompetens inom endokrinologi och diabetologi.

Vi förväntar oss att du tar aktiv del i forskningsarbetet inom enheten som doktorand eller post-doc. Utbildning av studenter på läkarprogrammet utgör en naturlig del av vardagen vid enheten. Jourarbete kan komma att ingå.

Tjänstgöringen kommer i huvudsak att vara förlagd till Solna men viss del av utbildningen kommer också ta plats i Huddinge.

Vi söker dig som

  • har ett genuint intresse för endokrinologi och har en positiv inställning till universitetssjukvårdens särskilda utmaningar.
  • har mod att agera efter din egen övertygelse.
  • trivs bra med att arbeta tillsammans med både kollegor och andra yrkeskategorier. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
  • är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i varje enskild situation.
  • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll dess betydelse för helheten samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du sätter upp tidsramar och säkerställer att dessa hålls.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Meriterande: Specialistläkare i internmedicin eller invärtesmedicinsk specialitet. Erfarenheter inom endokrinologi och diabetologi; disputation eller forskningsmeriter.

Varmt välkommen att söka!

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

ST-läkare till Medicinsk enhet Endokrinologi, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset