medrek.se

ST-läkare till Patientområde Lung- och allergisjukdomar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

ST-läkare till Patientområde Lung- och allergisjukdomar

Vi erbjuder  
Patientområdet erbjuder högspecialiserad vård inom lungmedicin och astma/allergi och bedriver undervisning och forskning av hög kvalitet och internationell klass. Vi har verksamhet i både Huddinge och Solna och söker nu 2 ST-läkare inom allergologi med placering i Huddinge samt 6 månaders tjänstgöring inom vårdval allergi på Astma- och Allergimottagningen St Görans sjukhus. Inom vårt patientområde arbetar 19 specialister inom lung- och /eller allergisjukdomar och 9 ST-läkare i lungmedicin  
 
Om tjänsten  
De mest förekommande diagnosgrupperna på PO Lung- och Allergisjukdomar utgörs av kronisk respiratorisk insufficiens, astma/allergi, lung- och pleurainfektioner samt interstitella lungsjukdomar såsom sarkoidos och lungfibros. Vi utreder och behandlar patienter med svår astma och svåra allergier inkluderande anafylaxier, insektsgift-, födoämne- och läkemedelsreaktioner samt patienter med mastocytos. Intensiv utveckling med behandling med flera biologiska läkemedel pågår gällande svår astma. Det finns mycket goda möjligheter till forskning och undervisning.  
 
Du som erhåller tjänsten kan förvänta dig en kreativ sjukhusmiljö och en omfattande undervisningsverksamhet och du kommer befinna dig i en miljö som ger dig möjlighet till både nationella och internationella kontakter. Du kommer även att få tjänstgöra 6 månader inom allergi vårdval som är en viktig del av den specialiserade öppenvården.  
 
Vi söker  
Dig som är flexibel, utvecklingsinriktad och har ett genuint intresse för allergologi.
 
Kvalifikationer  
Krav: Specialistläkare i internmedicin med intresse för allergologi. Andra specialister som fullgjort verksamhet inom invärtesmedicinska området motsvarande invärtesmedicinsk kompetens.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  
 
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 
 
I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Cecilia Bredin 
Patientområdeschef
contacticon phone 070-167 12 55

Fackliga representanter
Marianne Sundberg Kövamees, Läkarföreningen marianne.sundberg-kovamees@sll.se
Thure Björck, Läkarföreningen, thure.bjorck@sll.se

Dela detta jobb

ST-läkare till Patientområde Lung- och allergisjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset