medrek.se

ST-tjänst i neuroradiologi till Funktionsområde Neuroradiologi, Bild & Funktion

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-07

Ansök nu

ST-tjänst i neuroradiologi till Funktionsområde Neuroradiologi, Bild & Funktion

Funktionsområde (FO) Neuroradiologi ansvarar för röntgendiagnostik av centrala nervsystemet och huvud-halsområdet, och vi ansvarar även för all neurointerventionell diagnostik och behandling i Region Stockholm.  Vid sidan om detta bedriver vi en omfattande utbildningsverksamhet av både ST-läkare i radiologi och blivande specialister i neuroradiologi, och vi står för över hälften av all radiologisk forskning på Karolinska Universitetssjukhuset.

Hos oss arbetar radiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker och administratörer och vi är ca 160 anställda. Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett mycket nära samarbete med våra remittenter.

I Solna bedrivs verksamheten i moderna lokaler i den nya sjukhusbyggnaden, NKS, och i Huddinge kommer vi år 2020 att flytta in i Karolinska Universitetssjukhusets högteknologiska hus CHOPIN, som kommer att vara centrum för röntgen, intervention och operation vilket kommer att erbjuda nya fräscha lokaler med modern maskinpark.

Som anställd på FO Neuroradiologi har man sin huvudsakliga hemvist på ett av dessa ställen, men tjänstgöringen sker i varierande grad på båda orter då detta är en förutsättning både för att man ska få en heltäckande neuroradiologisk kompetens, och för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag.   

Om tjänsten
Vi erbjuder en specialiseringstjänst i neuroradiologi. Läkarens ansvar är att prioritera, leda och tolka de neuroradiologiska undersökningarna och interventionerna samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker. Som läkare hos oss förväntas du ta en aktiv del i verksamhetens undervisning. Forskning och utveckling är verksamheter som är intimt förbundna med den kliniska vardagen, och vi har ett ambitiöst program för kontinuerlig individuell kompetensutveckling.

Tjänsten kommer sin huvudsakliga hemvist i Huddinge, men en stor del av arbetet kommer även vara förlagt i Solna.

Vi bedriver dygnetruntverksamhet och är enda aktör i Region Stockholm om att ha MR-verksamhet dygnet runt. Som anställd kommer du att ingå i vår neuroradiologiska jourlinje.

Vi söker
Vi söker en specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare i radiologi. Tjänsten avser vidareutbildning till specialist i neuroradiologi. Sökanden är legitimerad läkare och har specialistexamen i radiologi eller motsvarande enligt tidigare benämning.  Framgångsrikt bedriven forskning och undervisning är en fördel.

Kvalifikationer
Krav: Specialistexamen i radiologi (eller motsvarande enligt tidigare benämning).
Meriterande: Doktorsexamen eller docentur. Aktiv forskning. Undervisningserfarenhet med goda vitsord.

Befattningsnivån bestäms efter sökandes kvalifikationer. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Magnus Kaijser 
Funktionsområdeschef Neuroradiologi
08-517 775 41
070-587 28 69

Fackliga representanter
Anna Laveskog: anna.laveskog@sll.se

Dela detta jobb

ST-tjänst i neuroradiologi till Funktionsområde Neuroradiologi, Bild & Funktion

Karolinska Universitetssjukhuset