medrek.se

Stödassistent

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Stödassistent

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer!
Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

Vård och omsorg i Surahammars kommun omfattar omsorgen av våra äldre och funktionshindrade. Att arbeta med vård och omsorg är ett utmanande och givande arbete där du får göra skillnad i människors vardag. Som medarbetare på våra LSS-boenden arbetar du enligt LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) som syftar till att personer med funktionshinder ska kunna leva som andra.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en erfaren och engagerad stödassistent som vill arbeta på Kortids LSS. De som vi stödjer och hjälper har funktionsnedsättningar som autism och/eller utvecklingsstörning, ibland tillsammans med fysiska begränsningar. I arbetet som stödassistent ingår du i ett arbetslag. Arbetet innebär bland annat att ge stöd och service, hantera problemskapande situationer, ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, förflyttningar, diverse hushållssysslor, aktiviteter i- och utanför kortids samt delta i möten och utbildningar. Vi verkar för ett gott anhörigstöd och insatsen på korttidsvistelse förväntas ge avlastning till föräldrar samt miljöombyte och rekreation för deltagarna. Arbetstiden är schemalagd till natt och varannan helg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som stödassistent, undersköterskeutbildning med inriktning mot funktionsvariation, beteendevetenskaplig utbildning med inriktning mot pedagogik, utbildning från barn-och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete eller annan pedagogisk utbildning som vi bedömer likvärdig. I vårt arbete är förhållningssätt och bemötande viktiga grundstenar och du har en positiv grundsyn, är ansvarstagande och kan utföra arbetet självständigt. Du har förmåga att arbeta kunskapsbaserat/evidensbaserat och förebygga problemskapande beteenden. Genom att ge varje individ de rätta förutsättningarna och tillsammans med brukare och dess nätverk skapa en miljö som är begriplig, inte stressande och kravfylld för den enskilda individen. Du ska ha kunskaper och förmåga att arbeta med Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Meriterande om du arbetat med bildstöd. Kommunikationshjälpmedel används för att öka brukaren delaktighet och inflytande samt för att ha en förberedelse inför dagen och veckan.

Du har förmågan att genom ett icke konfronterande sätt och ett lugnt bemötande förhålla dig till ett oroligt, våldsamt eller självskadande beteende. Du är flexibel och har datavana då det ingår att dokumentera och skriva genomförandeplaner. Du ska kunna tala och förstå svenska bra och även kunna uttrycka dig väl i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av verksamheten. Körkort är ett krav.
Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde och det är meriterande med kompetens i finska i tal och skrift.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Vikariat 20190902–20201231
Omfattning: Deltid 57%
Tillträde: 2019-09-02 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-18
Referensnummer: 2019:73
Rekrytering sker löpande, varpå tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Kontakt
Områdeschef Lotta Holmin, 0220-391 74.

Facklig företrädare
Kommunal, 0220-391 43.

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Stödassistent

Surahammars kommun