medrek.se

logga

Stödassistent till Askebyvägens gruppbostad

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-07

Ansök nu

Stödassistent till Askebyvägens gruppbostad

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. 

Askebyvägens gruppbostad i Linghem söker nu en stödassistent till en visstidsanställning för tjänstgöring dag, kväll och helg. Du ingår in en arbetsgrupp om 10 personer, verksamheten har vaken natt.

Arbetsbeskrivning

På Askebyvägen bor personer med förvärvade hjärnskador med varierande behov av stödinsatser. Din uppgift är att stötta varje brukare utifrån dennes individuella behov. 

Som stödassistent bidrar du till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. Arbetsuppgifterna innebär att du ger stöd i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt skapar delaktighet. I arbetet ingår även alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer

Du har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Du har erfarenhet av omvårdnadsarbete sedan tidigare. Har du kunskap och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation (AKK) ses det som meriterande. Då vi ibland åker på utflykter är det meriterande att ha B-körkort men inte ett krav. 

För att kunna utföra arbetet på ett tillfredsställande sätt behöver du ha en empatisk förmåga, tålamod och intresse för pedagogiskt arbete. För att arbeta som stödassistent/vårdare till personer med utvecklingsstörning och andra funktionshinder krävs hög grad av ansvarstagande, goda kunskaper och stor respekt för den enskilda individens integritet. Arbetet ställer också stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna. 

Vi ser att du som söker är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt.  Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-12-10 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: visstidsanställning tom 2022-08-31

Sysselsättningsgrad: 80% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8214

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Askebyvägens gruppbostad

Linköpings kommun