medrek.se

logga

Stödassistent till Bangårdsgatan, Daglig verksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-01-27

Ansök nu

Stödassistent till Bangårdsgatan, Daglig verksamhet

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare, hos oss finns många olika verksamheter, medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. 

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver stöd eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra arbetstagare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Som medarbetare på Bangårdsgatans dagliga verksamhet handleder du ca 20 arbetstagare som har neuropsykiatrisk diagnos. Du har ett nära samarbete med företagsplatser som även är en del av Råd & Stöd, samt nätverkar med externa företag för att på så vis bana väg för arbetstagarna ut i arbetslivet. Arbetstagarna sysselsätter sig bl.a. med verkstadsarbete, textilarbete, paketering och budkörning. Du arbetar dagtid måndag till fredag.

I verksamheten arbetar två medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent är din uppgift att stödja arbetstagarna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Ditt ansvar är att hitta lämpliga arbetsuppgifter utifrån varje individs förmåga och intressen. Vi skapar bla individuella scheman, checklistor och planer i arbetet för att stödja personens egna förmågor. Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt. Detta i sin tur kan generera större möjligheter att få någon form av anställning på den öppna arbetsmarknaden. För att lyckas i din roll på Bangårdsgatan behöver du ha en förmåga att motivera andra samt att arbeta tålmodigt framåt.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha gymnasial utbildning med inriktning mot målgruppen exv. vård- och omsorgsprogrammet, barn och fritid eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med personer som har funktionsvariationer inom autismspektrum, samt har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med genomförandeplaner och dokumentation.

Du som söker är en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbete samt skapar delaktighet, engagemang och samsyn kring verksamheten. Du är också trygg, stabil, har självinsikt, arbetar bra med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

För att bli framgångsrik i rollen tar du egna initiativ, sätter igång aktiviteter i samverkan med dina kollegor och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar. Arbetet ställer också höga krav vad gäller självständigt arbete, kunna fatta egna beslut i stunden, god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad.

För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Då arbetsspråket är svenska behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Körkort erfordras.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6266

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Bangårdsgatan, Daglig verksamhet

Linköpings kommun