medrek.se

logga

Stödassistent till bemanningspoolen

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Stödassistent till bemanningspoolen

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi på 5 nya kollegor som vill bli en del av vårt härliga gäng i bemanningspoolen. Tjänsten är en tillsvidareanställning och förlagd på 100%.  Din arbetstid kommer vara förlagd till dagtid. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose arbetstagarnas individuella behov.  Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra arbetstagare. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till sysselsättning som utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet.  I tjänsten som stödassistent ingår även omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. 

Som stödassistent är din uppgift att stödja arbetstagarna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt, tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Vi skapar bland annat individuella scheman, checklistor och planer i arbetet för att stödja personens egna förmågor. Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. 

I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att arbeta på flera olika dagliga verksamheter och socialpsykiatrins dagverksamheter. 

Du ansvarar för att dokumentera i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats 

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver omfattande stöd (kan vara i form av omvårdnad) eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Exempel på inriktningar är caféer, park- och serviceskötsel, trädgårdsskötsel, radio och tidningsproduktion med flera. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra brukare. Inom Daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen. För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar bl.a. med TSS (tecken som stöd), lågaffektivt bemötande och taktil stimulering. Vårt mål är att ge arbetstagarna en innehållsrik och stimulerande arbetsdag. Vi arbetar med musik, bild, matlagning och uteverksamhet.

Denna tjänst kommer innebära att du har en placering i bemanningspoolen vilket gör att du kommer arbetar på flera dagliga verksamheter utifrån hur behovet ser ut. Stödassistenten behöver vara flexibel med att grundplaceringen kan komma att ändras, ibland med kort varsel. Du kommer att lära upp dig och få introduktion i flera verksamheter för att på så vis kunna alternera mellan dessa.

Du som söker

Vi söker dig med lägst gymnasial utbildning med inriktning mot målgruppen ex. vård- och omsorgsprogrammet eller barn och fritid. Har du erfarenhet/praktik av arbete med personer inom autismspektrumdiagnos och/eller personer med funktionsnedsättningar och/eller psykiatri är det meriterande.  Meriterande för tjänsten är också om du har utbildning/kunskap inom pedagogiskt arbetssätt för personer med autismspektrum, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, IBIC (individens behov i centrum) samt intellektuell funktionsnedsättning. Utöver detta behärskar du svenska språket både i tal och skrift samt har god datavana då dokumentation i journalsystem ingår i arbetsuppgifterna. Önskvärt är om du har intresse av att arbeta med problemskapande beteende. I arbetet kan det ingå att köra bil så B-körkort för manuell växellåda krävs.

Ensamarbete ingår i arbetsuppgifterna och vi söker dig som är ansvarstagande och har god samarbets- och samordningsförmåga. Uthållighet och stresstålighet behövs i arbetet. Arbetet ställer höga krav på att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut i stunden. En god organisationsförmåga och att vara lyhörd för andras behov är viktiga kompetenser. Vi ser gärna att du kan anpassa dig till ändrade omständigheter och att du snabbt kan ändra både synsätt och förhållningssätt. Du bör vara strukturerad och kunna planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, detta behövs då vi arbetar med tidsstöd och schema för och med våra arbetstagare. 

Övrig information

Tillträde: Senast 2023-08-15

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 10635

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till bemanningspoolen

Linköpings kommun