medrek.se

logga

Stödassistent till Bronsåldersgatan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-23

Ansök nu

Stödassistent till Bronsåldersgatan

ista ansökningsdatum: 2020-09-23
Referensnummer: 5607

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Linn Thurfjell, Verksamhetschef, 013-26 38 12, Linn.Thurfjell@linkoping.se

Lena Vallentin, Facklig företrädare, kommunal, 013-206180

 

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. 

Vi söker nu en stödassistent till vår gruppbostad på Bronsåldersgatan 48 i Ullstämma. Här bor fyra personer i varierade åldrar och med olika stödbehov. Arbetet sker både självständigt och i team på gruppbostaden.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent handlar arbetet om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i bland annat personlig omvårdnad, det vardagliga livet, fritid, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet.

Målgruppen är personer med funktionsvariation som har ett omfattande omvårdnadsbehov. Tjänsten innefattar tjänstgöring dag, kväll samt helg på schema. Bronsåldersgatan 48 är en Boda-enhet vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även är delaktig i daglig verksamhet. Verksamheten på Bronsåldersgatan är behandlingsinriktad och PBS - Positivt Beteende Stöd är vald metod. Personalhandledning sker regelbundet med psykolog och det praktiska arbetet sker efter en beteendestödsplan.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet och kunskap om omvårdnadsarbete samt PBS. Erfarenhet av problemskapande beteenden, välfärdsteknik och pedagogiska arbetssätt ses som meriterande.

Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. B-körkort är önskvärt.

Vi söker dig som är trygg och stabil. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmågan att sätta dig in i en annan människas perspektiv. Du är lugn, tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du lägger stor vikt vid att uppnå god kvalitet och du styrs av värderingar och etik i avgörande situationer i arbetet. Är du personen som tillför entusiasm, energi och lust samt skapar delaktighet i verksamheten? Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75 %

Antal lediga befattningar: 1

5607

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Bronsåldersgatan

Linköpings kommun