medrek.se

logga

Stödassistent till Drabantgatan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Stödassistent till Drabantgatan

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Vårt mål är att göra positiv skillnad för barnen/ungdomarna i deras vardag med ett professionellt utförande och bemötande. Vi arbetar med att alltid ha våra barn och ungdomar i centrum och att skapa tillitsfulla relationer.

Målgruppen på Drabantgatan är barn och ungdomar 0-21 år med intellektuell funktionsvariation och stora medicinska tilläggshandikapp. Verksamheten bygger på att skapa en hemlik och trygg miljö för barnen/ungdomarna. Korttidsvistelse ska erbjuda miljöombyte och rekreation. 

Vi söker nu tre nya kollegor som kommer att arbeta dag, kväll och varannan helg. 

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att på delegation utföra flertalet medicinska uppgifter, dokumentera enligt gällande lagstiftningar och samverka med anhöriga och externa aktörer. Arbetsuppgifterna varierar beroende individens behov, men innebär daglig omvårdnad och medicinering. Barnen/ungdomarna ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL träning, kommunikation, lek och samvaro. I arbetet ingår även sysslor som matlagning, städ-, tvätt- och allmänna hushållsuppgifter.

På arbetsplatsen har vi en god stämning och hjälper varandra. Den ena dagen är inte den andra lik. Beroende på konstellationen av barn är behoven olika och du får ständigt lära dig nytt och utvecklas i din roll. 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt har datavana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Du har tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete, det ses som meriterande om du dessutom har erfarenhet av medicinsk omvårdnad. Även tidigare arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning, arbete med barn och ungdomar samt kunskap och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation är meriterande. 

Som person är du lyhörd och empatisk och har en förmåga att skapa och bibehålla relationer. Du är också självständig, trygg och fokuserar på rätt saker då arbetet innebär stort ansvar och förmåga att kunna fatta egna beslut och planera sin arbetstid. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-80%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 8178

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Drabantgatan

Linköpings kommun