medrek.se

logga

Stödassistent till Edhaga gård

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-30

Ansök nu

Stödassistent till Edhaga gård

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som stödassistent innebär att stötta brukaren i att skapa strukturer och rutiner för att klara av de vardagliga uppgifterna utifrån sina förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete. Insatserna kan bestå i att strukturera vardagen och träna in rutiner, att få stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, inköp, matlagning, städ, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att den egna förmågan stärks och tillvaratas, det förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. 

Målsättningen är att, i första hand, skapa en bra vardag med livskvalitet. På Edhaga Gård ingår det även många olika typer av sysslor bland annat att sköta om det vardagliga som man gör i ett hem samt andra sysslor som görs på en gård.

Verksamheten ligger i natursköna Tinneröområdet, lantligt men ändå relativt nära till ytterområde såsom Lambohov samt Berga. För att ta dig hit krävs att du har körkort samt tillgång till bil. Snöfria perioder går det bra att cykla.

Arbetstiderna innefattar dag, kväll, helg, sovande jour och vaken natt.

Kvalifikationer

  • Vi söker en stödassistent som har omvårdnadsutbildning eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Du bör ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem.
  • Eftersom detta arbete är på en gård ser vi gärna att du som söker har erfarenhet av att snickra eller utföra andra hantverkssysslor.
  • Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datavana då dokumentation sker i treserva.
  • B-körkort är ett krav.
  • Meriterande är om du har utbildning/erfarenhet inom PBS, AKK, psykiatri och människor med utmanande beteenden.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov. Du är en kunskapsresurs för andra och anpassar ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5656

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Edhaga gård

Linköpings kommun