medrek.se

logga

Stödassistent till Gårdshuset daglig verksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Stödassistent till Gårdshuset daglig verksamhet

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. 

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en stödassistent till Gårdshusets dagliga verksamhet för en tidsbegränsad anställning till och med 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. 

Verksamheten ligger i natursköna Tinneröområdet, lantligt men ändå nära till Lambohov samt Berga. För att ta dig hit kan det vara en fördel att ha tillgång till bil. Arbetstiderna innefattar helgfria vardagar mellan 0730-1700.

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas.

Fokus i den dagliga verksamheten är aktivering och att skapa en bra vardag med livskvalitet. I arbetet ingår även alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, medicinhantering och dokumentation med mera. Vi arbetar utifrån positivt beteendestöd (PBS) med kontinuerligt handledning av psykolog. Att arbeta som stödassistent och beteendestöd kräver stort ansvar, självinsikt, en vilja att lära och full respekt för den enskilda individens integritet. Arbetet ställer också stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna.

Du kommer tillsammans med tre kollegor arbeta med två brukare som har sin dagliga verksamhet hos oss. Den dagliga verksamheten är utformad utifrån personens egna intresse och förmåga. Det kan exempelvis vara allt från att rita, bada och spela minigolf till vedhantering, ta hand om disken och tanka bilen. 

Kvalifikationer

Det är meriterande om du som söker har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete är ett krav, arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism och utmanande beteende är meriterande. Har du utbildning och erfarenhet av att arbeta utifrån positivt beteendestöd (PBS) samt med alternativ kompletterande kommunikation (AKK) ses även det som meriterande. 

Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska samt har viss datorvana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Då vi använder verksamhetens fordon i det dagliga arbetet så är det ett krav att du har B-körkort för manuell växellåda.

Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv. Vi ser även att du har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2022-12-31 med möjlighet till förlängning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8164

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Gårdshuset daglig verksamhet

Linköpings kommun