medrek.se

logga

Stödassistent till gruppbostäder i Kärna

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Stödassistent till gruppbostäder i Kärna

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du arbeta med att tillgodose individens behov, tillsammans med dina kollegor är du en viktig del i att skapa en meningsfull vardag för de vi är till för. Målgruppen på gruppbostäderna i Kärna är vuxna med en intellektuell och fysisk funktionsnedsättning med ett stort omvårdnadsbehov där även medicinsk omvårdnad ingår. Gruppbostäderna är Boda-enheter vilket innebär att du är delaktig i både boendet och den dagliga verksamheten. 

Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje individ till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till de egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera. Arbetar du nattetid ligger det största fokuset i arbetet på omvårdnad och att skapa en trygg tillvaro. 

Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. I tjänsten kommer du att bli tilldelad ett kontaktmannaskap vilket innebär att du tillsammans med individnen planerar stödinsatser. Du ansvarar för genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

Din arbetsplats

Nu söker vi på gruppbostäderna i Kärna en kollega för en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 75-100%. Din arbetstid är förlagd till dag, kväll och helg. 

Boendets personal har en stor del de boendes vardag vilket innefattar både hemliv och arbete men också fritidssysselsättningar. 

Vi har också en egen lokal för daglig verksamhet som finns på gångavstånd ifrån gruppbostäderna.Den dagliga verksamheten har inslag av bland annat musik, bakning, ridning samt att gå till bibliotek. 

Du som söker

Vi söker dig som har utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig alternativ har en gedigen erfarenhet från en liknande verksamhet. Erfarenhet av stöd, vård och omsorg är ett krav. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuell och /eller fysisk funktionsnedsättning, medicinsk omvårdnad samt arbetstekniska hjälpmedel.  Erfarenhet av att dokumentera i journalsystem samt att arbeta utifrån IBIC är meriterande. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system.Då våra brukare har begränsad verbal kommunikation är det önskvärt att du har erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation såsom exempelvis bildstöd och tecken som stöd. 

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

Tillträde: Snarast

Anställningsform:Tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: 75-100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10436

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till gruppbostäder i Kärna

Linköpings kommun