medrek.se

logga

Stödassistent till Lövsångarevägens gruppbostad

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Stödassistent till Lövsångarevägens gruppbostad

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med att tillgodose individens behov, tillsammans med dina kollegor är du en viktig del i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje individ till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera.

Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. Du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap vilket innebär att du tillsammans med individen planerar stödinsatser. Du ansvarar för genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. 

För att arbeta som stödassistent krävs en hög grad av ansvarstagande och stor respekt för den enskilda individens integritet. Arbetet ställer stora krav på dig att vara en god förebild.

Din arbetsplats

Gruppbostaden på Lövsångarevägen söker nu en stödassistent  som vill bli en del av vårt gäng. Tjänsten är på heltid med arbetstid dag, kväll, helg samt sovande jour på schema.

Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende för personer med utvecklingsstörning, förvärvade hjärnskador och svåra beteendestörningar. Målsättningen är att, i första hand, skapa ett bra boende med goda levnadsvillkor. 

Gruppbostaden ligger i Linghem i ett nybyggt, lugnt och skönt område. Linghem ligger beläget mellan Linköping och Norrköping och hit åker du enkelt med pendeltåget. Från Linghems station promenerar du till gruppbostaden på ca 25 min.

På Lövsångarevägen bor personer, unga vuxna med en funktionsvariation. Som stödassistent ger du ett individanpassat stöd i vardagen i allt från kommunikation, relationer, fritidssysselsättning till stöd i personlig omvårdnad samt alla i ett hem med förekommande arbetsuppgifter samt medicinhantering. 

Du som söker

Vi söker dig som har gått vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller utmanande beteende ses det som meriterande. Det är önskvärt att du har kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation, välfärdsteknik och om lågaffektivt bemötande. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system. Det är meriterande om du har erfarenhet av IBIC. 

Då våra brukare använder sig av olika former av alternativ kompletterande kommunikation (AKK), exempelvis tecken som stöd och bildstöd, är det en fördel med kunskaper inom AKK. 

Då verksamheten till viss del bygger på transporter med verksamhetens egen bil är B-körkort för manuell växellåda nödvändigt. 

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: 230301 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10675

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Lövsångarevägens gruppbostad

Linköpings kommun