medrek.se

logga

Stödassistent till Tröskaregatan korttidshem

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-02

Ansök nu

Stödassistent till Tröskaregatan korttidshem

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa med funktionsvariationer. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Inom LSS Funktionsstöd bedrivs ett antal verksamheter som erbjuder avlastning, miljöombyte samt rekreation till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Målsättningen är att avlasta anhöriga. Verksamheten formas efter individens/gruppens behov och förutsättningar. Verksamhetens mål är i enlighet med LSS-lagstiftningen och ska främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet.

Vill du vara med och skapa betydelsefulla dagar tillsammans med oss? Vi söker nu en stödassistent till Tröskaregatan korttidshem som kan arbeta dag, kväll och helg. Målgruppen är barn och ungdomar med en funktionsvariation på korttidsvistelse och korttidstillsyn.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna varierar beroende på funktionsvariation hos barnen/ungdomarna, men innebär bland annat daglig omvårdnad och medicinering. Barnen/ungdomarna ska också erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i samhället. Arbetet som stödassistent innebär att stötta barn/ungdomarna i att skapa strukturer och rutiner i de vardagliga uppgifterna utifrån deras förutsättningar. Du ska kunna motivera, aktivera och ge stöd genom pedagogiskt arbete.

Insatserna kan bestå av att strukturera vardagen och träna på rutiner samt att ge stöd i eller utanför hemmet med exempelvis personlig omvårdnad, inköp, matlagning, städ, tvätt, relationer och aktiviteter. Stödet ska ges så att barnets/ungdomens egna förmåga stärks och tillvaratas, vilket förutsätter den egna individens aktiva medverkan och delaktighet. Som stödassistent ser vi att du har ett reflekterande arbetssätt med brukaren i fokus. Du ska arbeta för ett pedagogiskt förhållningssätt och vara vägledande för kollegorna i det pedagogiska arbetet samt i arbetet kring PBS och i den sociala dokumentationen såsom genomförandeplaner och handlingsplaner. 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, ADL-träning och kommunikationshjälpmedel som exempelvis TSS (tecken som stöd) ses som meriterande. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift samt har god datorvana då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande sätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov. Du är en kunskapsresurs för andra och anpassar ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 55%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5550

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Tröskaregatan korttidshem

Linköpings kommun