medrek.se

logga

Stödassistent till Ullstämmavägens gruppbostad

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Stödassistent till Ullstämmavägens gruppbostad

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med att tillgodose individens behov, tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag. Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, den dagliga verksamheten, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera. I verksamheten förekommer arbetstekniska hjälpmedel. 

Vi arbetar utifrån IBIC, individens behov i centrum. I tjänsten kommer du att bli tilldelad ett kontaktmannaskap vilket innebär att du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter.

Din arbetsplats

Nu söker vi på Ullstämmavägens gruppbostad nya kollegor som vill bli en del av vårt härliga gäng. Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetstid dag, kväll och helg. 

Hos oss bor fem personer, målgruppen som är varierad har olika funktionsvariationer och är i olika åldrar. Stödinsatser som ges är av både kompensatorisk art samt motiverande, stödjande. Vi är en så kallad BoDa-enhet vilket innebär att samma personal ansvarar för boende och daglig verksamhet kopplad till boendet. Vår dagliga verksamhet, som ligger på kort gångavstånd från boendet, delar vi med en annan gruppbostad i närområdet. Tillsammans planerar och utför vi olika aktiviteter och har rörelseträning. 

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik. Våra brukare har begränsad förmåga till verbal kommunikation och behov av alternativ kompletterande kommunikation. 

Du som söker

Vi söker dig som har en utbildning från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av stöd, vård och omsorg, har du dessutom erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring samt att arbeta utifrån IBIC. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är ett krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system.

Det är önskvärt att du har kunskap om tydliggörande pedagogik samt alternativ kompletterande kommunikation. 

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 1-2

Ref. nr: 10388

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Stödassistent till Ullstämmavägens gruppbostad

Linköpings kommun