medrek.se

logga

Stödassistenter till gruppbostad Norrgård

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Stödassistenter till gruppbostad Norrgård

Om arbetsplatsen

LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.   

På uppdrag av Social- och omsorgsnämnden startade LSS Funktionsstöd, Leanlink under våren 2020 ett boende för vuxna personer med LSS-beslut. Boendet är till för personer med komplexa behov och utmanande beteenden. Verksamheten består av 4 nybyggda fastigheter som finns belägna i Slaka strax utanför Linköping. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu 2 stödassistenter som arbetar dag, kväll, helg samt sovande jour på schema. 

I arbetet som stödassistent ingår allt i ett hem förekommande arbetsuppgifter. Att arbeta som stödassistent och bemöta beteendeproblem kräver stort ansvar, självinsikt, en vilja att lära och full respekt för den enskilda individens integritet. Arbetet ställer också stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna. Målsättningen är att i första hand skapa en bra livskvalitet.

Norrgård ligger vackert beläget ute på landet i Slaka, det är svårt med kommunala kommunikationer, därför krävs det att du har egen bil.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gått vård- och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Arbetet kräver att du har datavana då vi dokumenterar i journalsystemet Treserva. Meriterande är om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete och arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser, autism, inom psykiatri samt människor med utmanande beteenden. Det är även meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom beprövande metoder och arbetssätt så som positivt beteendestöd (PBS) samt lågaffektivt bemötande.

Det är ett krav att du har B-körkort för manuell växellåda för att kunna köra verksamhetens fordon samt att du har tillgång till egen bil för att kunna ta dig till och från arbetet. 

Vi söker dig som är trygg och stabil. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmågan att sätta dig in i en annan människas perspektiv. Du är lugn, tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du lägger stor vikt vid att uppnå god kvalitet och du styrs av värderingar och etik i avgörande situationer i arbetet. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet, känner du en stolthet i ditt yrke och vill göra skillnad för den enskilde? Välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 220101 för visstidsanställning och 220401 för tillsvidareanställning

Anställningsform: en visstidsanställning och en tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100% för visstidsanställningen, 80% för tillsvidareanställningen 

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8135

Dela detta jobb

logga
Stödassistenter till gruppbostad Norrgård

Linköpings kommun