medrek.se

logga

Stödassistenter till Uvelundsgatans gruppbostad

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-19

Ansök nu

Stödassistenter till Uvelundsgatans gruppbostad

Om arbetsplatsen
LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.

Vi söker nu två nya kollegor till gruppbostaden på Uvelundsgatan. Målgruppen är vuxna med en funktionsvariation och har behov av personlig omvårdnad och socialt stöd.  Arbetstiderna ligger förlagda till dag/kväll samt jour, varannan helg. 

Uvelundsgatan ligger söder om Linköping i Jakobsdal. Hit finns det goda bussförbindelser från Linköpings resecentrum.

Arbetsbeskrivning
Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, medicinhantering, dokumentation med mera.

Kvalifikationer
Du som söker har gått omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har datorvana då vi dokumenterar i journalhanteringssystemet Treserva. B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Vi ser gärna att du som söker har en god förmåga till samarbete, att du är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent, välkommen med din ansökan. 

Kontaktperson:
Helena Lindholm, Verksamhetschef, 013-263482, helena.v.lindholm@linkoping.se

Kommunal Öst, Facklig företrädare, 010-442 8700, syd.ost@kommunal.se

Dela detta jobb

logga
Stödassistenter till Uvelundsgatans gruppbostad

Linköpings kommun