medrek.se

Stödpedagog

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Stödpedagog

Socialförvaltningen, Funktionsstöd, Socialpsykiatrin

Arbetsuppgifter

Som medarbetare är din huvudsakliga uppgift att stödja individer med psykisk funktionsnedsättning i deras vardag. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med individen. Stödinsatserna ska främja integritet och delaktighet och utföras med respekt för individens självbestämmande.

Som pedagog blir din uppgift att tillsammans med dina kollegor och enhetschef kvalitetssäkra och vidareutveckla verksamheten. I ert ansvar ligger även att utveckla och driva det pedagogiska dagliga arbetet.

Utöver det dagliga arbetet ute i verksamheterna ingår:

  • Samverka och förankra evidensbaserade metoder och implementera dessa förhållningssätt i verksamheten

  • Vara ett stöd i arbetet med att utveckla och använda individuellt anpassade pedagogiska metoder

  • I samspel med individen och kollegor identifiera behov och möjligheter till utveckling av olika arbetssätt

  • Ha kontinuerlig dialog och avstämning med kollegor och enhetschef i det dagliga arbetet

  • Planera, dokumentera, genomföra och utvärdera verksamhetens arbete, t ex individuella genomförandeplaner, riskanalyser och rutinbeskrivning

  • Vara ett stöd genom ett coachande förhållningssätt gentemot kollegor i det pedagogiska förhållningssättet.

Kvalifikationer

Du som söker har eftergymnasial specialisering inom funktionsvariationsområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionsvariationsområdet i hela sin omfattning. Vi vill även att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsvariation. Vidare har du goda kunskaper och erfarenhet av både intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (Autismspektrum/ADHD) samt erfarenhet av tydliggörande pedagogik/TEACCH och lågaffektivt bemötande.

Eftersom arbetet innebär kommunikation och dokumentation behärskar du svenska i tal och skrift. Du har datorvana och kunskap i Officepaketet samt erfarenhet av social dokumentation. B-körkort är ett krav.

Som person är du socialt kompetent och har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vidare har du en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt och har lätt för att fokusera på individens behov och uppnå god individtillfredsställelse.

Tillsvidare efter överenskommelse

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Jämställdhet och mångfald
Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande. Vi är övertygade om att mångfald ger mervärde och eftersträvar att återspegla den mångfald som finns i samhället.

Ett hållbart arbetsliv
Olofströms kommun har ett hälsofrämjande förhållningssätt, det vill säga att vi lägger tyngdpunkten på möjligheterna, det friska och det som fungerar bra. Det hälsofrämjande förhållningssättet genomsyrar både ledarskap och medarbetarkap där arbetsklimatet uppmuntrar en kommunikation som är öppen och tydlig.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

     

Tillsvidareanställning

Anställningsform

 

Heltid

Antal lediga befattningar

 

1

Sysselsättningsgrad

 

100%%

Ort

 

Olofström

Land

 

Sverige

Referensnummer

 

2021/139

Kontakt

 

Ingemar Andersson, 0454-932 95

Facklig företrädare

 

Kommunal sydost sektion Olofström, 010-442 79 10
Vision, 0454-930 00

Publicerat

 

2021-11-10

Sista ansökningsdag

 

2021-11-28

Dela detta jobb

Stödpedagog

Olofströms kommun - Socialförvaltningen