medrek.se

logga

Stödpedagog/stödassistent LSS, tillsvidare

Ansök nu

Stödpedagog/stödassistent LSS, tillsvidare

Arjeplog kommun
I vänliga och vackra Arjeplogs kommun ligger Sveriges största och fjällnära skärgård. Här har vi kortast restid till arbetet och samtidigt en storslagen natur runt hörnet. Här möts tiotusen år gammal kultur med innovativt näringsliv och forskning i världsklass. Vår fordonstestindustri och vår besöksnäring ger kommunen en internationell prägel.

Med invånarna i fokus ser vi till att det där självklara fungerar: en skola med god kvalitet, en omsorgsfull vård och en trygg livsmiljö.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett utvecklande och meningsfullt arbete i en god gemenskap. Arjeplog, Àrjepluovve, är en samisk förvaltningskommun. Vi välkomnar därför särskilt sökanden med kunskaper i samiska språken och kulturen.

Arjeplogs kommun söker en stödpedagog/stödassistent till Lugnet som är ett boende för vuxna med funktionshinder som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Beskrivning
Arbetet som stödpedagog/stödassistent innebär att ge stöd till personer med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar inom boendet.

Stödet läggs upp utifrån gemensam planering där omsorgstagaren styr sina målsättningar och arbetet ska leda till ett så självständigt liv som möjligt. Omsorgstagarna ska kunna känna sig trygga och vara delaktiga i sin vardag. Händelser, kommunikation och miljö ska göras meningsfull, begriplig och hanterbar.                                                                                         

Stödet innefattar alla vardagliga situationer, allt ifrån personlig hygien, måltider, städning, daglig verksamhet, sociala- och myndighetskontakter, fritidsaktiviteter till upprättande av genomförandeplaner. Det är av stor vikt att värna om den enskildes delaktighet och inflytande.

Vi arbetar med ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt.

Dokumentation och uppföljning ingår i dina arbetsuppgifter.

Du ingår i ett team på, för närvarande, 4 personer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog/stödassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Datavana och erfarenhet av dokumentation är meriterande.

För en tjänst som stödassistent krävs gymnasial utbildning på omvårdnadsprogram eller motsvarande.

För en tjänst som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning i form av minst 200 yrkeshögskolepoäng alternativt 60 högskolepoäng med inriktning funktionsnedsättningar eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som lämpligt. I tjänsten som stödpedagog ingår utöver de beskrivna arbetsuppgifterna bland annat att handleda och stödja kollegor att arbeta utifrån IBIC, ett utökat ansvar för att brukarna i verksamheten har aktuella genomförandeplaner av god kvalitét och att utveckla och införa nya metoder och arbetssätt.

Personliga egenskaper:
Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet där flexibilitet, samarbetsförmåga och bemötande väger extra tungt.

Som person trivs du att jobba med människor och är empatisk, du kan sätta dig in andra människors situation och motiveras av att stödja och leda människor till förändring.

Du ska vara kreativ, ansvarsfull och lyhörd, med en förmåga att på ett respektfullt sätt sporra den enskilde att klara uppgifter. Du är tålmodig och har förståelse för att förändring kan ta tid. Du kan ge anpassat stöd och omsorg utifrån individens behov av hjälp och stöd i det dagliga livet.

Arbetet ställer stora krav på att du har god samarbets- och samverkansförmåga. Du är flexibel då arbetet innebär att du kommer möta människor med olika egenskaper och behov, där du snabbt kan behöva anpassa och prioritera efter det behov som uppstår i verksamheten.

Du behöver vara lugn, uthållig och tydlig i ditt kroppsspråk och ha ett gott och respektfullt bemötande med ett salutogent förhållningssätt som innebär att du arbetar utifrån den enskildes förmågor och resurser. Arbetet kräver att du kan jobba både självständigt och i grupp.

Du talar och skriver svenska obehindrat.

Övrigt
Sysselsättningsgrad 100%

Tillträde enligt överenskommelse

I schemaläggningen ingår dygnsarbete med sovande jour.

Provanställning kan komma att tillämpas

Kontakt    
Malin Westerlund, enhetschef, 0961-14190
Caroline Grefbäck, Tf. bitr. enhetschef, 0961-14190

Dela detta jobb

logga
Stödpedagog/stödassistent LSS, tillsvidare

Arjeplogs Kommun - Hälso- och sjukvården