medrek.se

Vi bedriver neurologisk sjukvård på högsta internationella nivå och utvecklar den nya neurologin. Strokeledningssjuksköterskans funktion är ett led i att uppfylla dessa krav.

Vi erbjuder 

Avdelning R82 är specialiserad på cerebrovaskulära sjukdomar som hjärnblödning, hjärninfarkt, TIA, kärlocklusioner och dissektioner. Vi har 19 vårdplatser varav fyra platser är tillägnade vår övervakningsenhet, NAVE. Här möjliggörs kontinuerlig observation av vitala parametrar såsom andning, cirkulation, medvetandegrad, metabola parametrar samt neurologiskt status. På NAVE ges specifika medicinska behandlingar såsom trombolys, CPAP, cough-assist och antiepileptisk intravenös behandling.

Vi tar även emot patienter från andra sjukhus i behov av högspecialiserad strokesjukvård.

Vårdtiden på avdelningarna är i genomsnitt 1 -3 dygn, den korta vårdtiden innebär främst att ge vård i den akuta fasen. Patienter i behov av rehabilitering remitteras till andra avdelningar och sjukhus.  

Om tjänsten 

Tjänsten innebär 25-50 % strokeledningssjuksköterska och 75-50 % klinisk tjänstgöring.

Vi söker dig som i egenskap av vår strokeledningssjuksköterska vill vara med och utveckla och stärka samarbetet inom strokeverksamheten på den egna kliniken, inom Karolinska Universitetssjukhuset och med övriga sjukhus.

Med dig i spetsen kommer vi säkra patientflödet och därmed öka patientsäkerheten för våra strokepatienter. Vi kommer effektivisera vårdprocessen genom att underlätta överflyttningar, påskynda transporter, frigöra vårdplatser och att genom detta förbättra vårdkvaliteten.

Din kompetens och ditt professionella bemötande av personal från andra sjukhus som kontaktar oss i syfte att flytta över patienter för högspecialiserad strokesjukvård kommer bidra till ökat samarbete och bygga nätverk inom den högspecialiserade strokevården.  

Vi söker 

Dig som har: 

- specifika kunskaper om, och intresse för, akut strokesjukvård: uppdaterad och väl förtrogen med nationella strokeriktlinjer och klinikens riktlinjer för högspecialiserad strokesjukvård. 

- god förmåga att lösa organisatoriska problem under tidspress. 

- hög stresstålighet i den mening att oavsett arbetsbelastning/tidsbrist har du ett professionellt bemötande i kontakten med andra personer. Du är vårt ansikte utåt. 

Kvalifikationer 

Legitimerad sjuksköterska.

Du leder tillsammans med avdelningens läkare det akuta strokeflödet därför ser vi gärna att du har minst två års erfarenhet av strokesjukvård på akutsjukhus.

Vi kommer kontinuerligt att erbjuda dig kompetensutveckling inom ditt område och du kommer att ingå i ett nätverk av strokeledningssjuksköterskor inom Stockholms län.  För din egen utveckling och kliniken till gagn erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling inom neurologi. Möjlighet till utbildningar inom neurologi finns internt. Vi har idag en 15 hp utbildning inom neurologi som är en uppdragsutbildning.   

Som ett led i vår rekryteringsprocess kontrollerar vi dig hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret. 

Vi rekryterar fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Strokeledningssjuksköterskor till R82/NAVE i Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb