medrek.se

Timvik boendestödjare/mentalskötare/behandlingsass. till psykiatriboende

Företag Nykvarns kommun
Regioner
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Timvik boendestödjare/mentalskötare/behandlingsass. till psykiatriboende

Nykvarns kommun är en liten och dynamisk kommun med goda kommunikationer både mot Eskilstuna/Strängnäs och Stockholm samt närhet till naturen. Antalet invånare ökar och därmed också kravet på kommunal service. All kommunal verksamhet är samlad i en enda förvaltning med kommunstyrelsen som anställningsmyndighet. Totalt antal anställda uppgår till ca 700 personer.

Nykvarns kommun har precis startat ett Social psykiatriskt stödboende för människor med långvariga psykiatriska diagnoser som inte klarar ett eget boende och som fått insats beviljad efter en utredning på Myndighet.

Stödboendet ska ge brukarna möjlighet till stöd i sitt vardagliga liv och stöd att förstå sin diagnos bättre, samt få stöd i att uppfatta tidiga varningstecken för sämre mående. Målet som utformas i genomförandeplanen kan vara att få en egen lägenhet och kopplas till kommunens mobila team. Men det kan lika gärna vara att få ett tryggt boende och en sysselsättning via vår arbetsmarknadsenhet.

Nykvarns kommun söker

Timvik boendestödjare/mentalskötare/behandlingsass. till psykiatriboende

(ref.nr 14:2019:8)

Arbetsuppgifter

Din uppgift kommer att vara att stötta den enskilde i att undvika isolering, upprätthålla och träna på ADL, lära de boende att förstå sin diagnos och upptäcka tidiga varningstecken. Stödja till sysselsättning-arbete och en meningsfull fritid.
Du skall vara ett stöd i vardagliga aktiviteter och rutiner för de boende enligt genomförandeplan. Stödet skall anpassas till den boendes individuella behov. Vårt förhållningssätt präglas av ramar och lågaffektivt bemötande för att skapa en gemensam trygghet för både boende och personal. Medicindelning efter delegation. 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad eller håller på att utbilda dig till mentalskötare, behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller behandlingspedagog. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatri. 
Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och skrift. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra brukare, har empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. 
Det är även meriterande om du har erfarenhet av social dokumentation. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska samt besitter grundläggande datorkunskaper.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt, då det kan förekomma resor i arbetet.

För mer information, ring:

  • Roger Önnevall, Samordnare. Telenr: 08-55501156

Anställningen

Anställning Tidsbegr ej vik från och med 2019-03-01 till och med 2019-07-31.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2019-03-31

Dela detta jobb

Timvik boendestödjare/mentalskötare/behandlingsass. till psykiatriboende

Nykvarns kommun