medrek.se

Om oss

Med ett underlag på cirka 30 000 förlossningar per år i regionen och 72 vårdplatser är Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård och neonatalvård. Vi ansvarar för länets prematuritetsvård för barn födda före 28 graviditetsveckor, all respiratorvård och kylbehandling. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi.

Verksamheten Medicinsk Enhet Neonatologi består av tre sektioner belägna i Danderyd, Solna och Huddinge. Vi har ett nära samarbete med ECMO-centrum, den pediatriska intensivvårdsavdelningen och rikssjukvården för invasiv fosterterapi. Vår neonatala transportservice (ANTS) har dygnet-runt-beredskap för intensivvårdsfall och transporterar barn inom och utom landet.

Utöver intensivvården sköter vi basal neonatologi på våra avdelningar. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad utvecklingsstödjande vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. Vi har nybyggda moderna avdelningar med möjlighet till samvård av mammor. Vi har en stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård, omvårdnad samt experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.

Vi erbjuder

Ett välstrukturerat utbildningsprogram för våra ST-läkare i neonatologi med ett kontinuerligt handledarskap och stora möjligheter för individuell utveckling. Du ges möjlighet att tjänstgöra på alla våra tre enheter vilket innebär en varierad vardag inkluderande både intensivvård, mottagningsverksamhet, BB-avdelning, transporter och jourer. Tjänsten inkluderar både intern och extern utbildning för ST-läkaren själv och innebär även ett utbildningsansvar gentemot exempelvis studenter och randande läkare.

Annonsen gäller tillsättning av tre ST-tjänster för grenspecialisering neonatologi.

Vi söker

Dig som vill vara med och utveckla framtidens neonatologi i en kreativ akademisk miljö med närhet till ett av världens ledande medicinska universitet, Karolinska Institutet. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för neonatologins bredd, och att du är flexibel, kommunikativ, ansvarstagande och omdömesgill.

Kvalifikationer

Krav:

  • För ST-läkare krävs legitimation och specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin (eller under slutfasen av ST pediatrik).

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer kommer hållas under v.7 (13-17 feb 2023). 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev


  2. CV


  3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)

  • Yrkeslegitimation


  • Bevis om specialistkompetens

Varmt välkommen att söka!  


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/for-patienter/astrid-lindgrens-barnsjukhus/jobba-pa-astrid-lindgrens-barnsjukhus2/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Tre ST-tjänster för grenspecialisering neonatologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Dela detta jobb