medrek.se

Två sjukhusfysiker till Röntgenfysik vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Ansök nu

Två sjukhusfysiker till Röntgenfysik vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Vi söker två sjukhusfysiker; en tillsvidareanställning och ett vikariat med möjlighet till fast anställning i höst. Röntgenfysik består av tjugo medarbetare varav tolv arbetar i Solna och åtta i Huddinge. De utlysta tjänsterna är huvudsakligen förlagda till Solna.

Hur vi arbetar på Röntgenfysik  
Varje medarbetare har sin huvudsakliga placering i en modalitetsgrupp som är specialiserad på någon röntgenmodalitet. Modalitetsgrupperna består av fysiker från både Solna och Huddinge. 

Samarbetet med de kliniska verksamheterna sker via KOM-grupper (Kvalitet, Optimering, Metodutveckling). KOM-grupperna består av sjuksköterskor, läkare och sjukhusfysiker som arbetar tillsammans för att höja vårdkvaliteten och säkra strålsäkerheten. 

Utöver uppdraget på Karolinska tillgodoser vi även Södertäljes och Norrtäljes behov av sjukhusfysikaliska tjänster. Vi har en ansvarig fysiker för respektive uppdrag men vi hjälps åt med att utföra arbetet så att varje uppgift utförs av rätt kompetens.

Forskning och utbildning  
Då verksamheten är beroende av en hög kunskapsnivå, värderar vi kompetensutveckling högt. Möjligheten att gå kurser och åka på konferenser är därför stor. Flera medarbetare bedriver parallellt med det kliniska arbetet ett akademiskt arbete. Vi forskar inom angiografi, datortomografi, konventionell- och dental röntgen. Forskningen är direkt relaterad till det kliniska arbetet och syftar till förbättrad diagnostik och strålsäkerhet. Till hjälp i våra forskningsaktiviteter har vi en forskningssamordnare som handleder flera av våra doktorander. Mer om våra forskningsaktiviteter finns här.

Röntgenfysik samarbetar med bland annat Karolinska Institutet, Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. Vi undervisar blivande sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor inom ramen för deras utbildningar och håller kurser för läkare under deras specialistutbildning. 

Organisation  
Röntgenfysik är en av fem sektioner inom den medicinska enheten Medicinsk Strålningsfysik och Nuklearmedicin, som totalt har cirka 140 anställda. Vårt uppdrag, att verka för en god strålsäkerhet på sjukhuset, utgår direkt från sjukhusdirektören medan våra produktionsrelaterade verksamheter, främst inom nuklearmedicin, sorterar under Bild och Funktion. Mer information om hur Karolinska är organiserat finns här

Om tjänsten
Arbetet består av traditionella uppgifter för en röntgenfysiker såsom exempelvis optimering av röntgenundersökningar, kvalitetssäkring, metodutveckling, dosberäkningar, upphandlingar och undervisning. Utöver det hoppas vi hitta dig som har ett intresse för att delta i våra forskningsprojekt. För närvarande finns exempelvis behov av stöd till en forskargrupp som arbetar med artificiell intelligens inom mammografi. 

Annonsen gäller både tillsvidareanställning och vikariat. 

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är eller inom kort blir legitimerad sjukhusfysiker, har drivkraft och initiativförmåga samt ett stort intresse för fysik. Det är meriterande med:  

  • erfarenhet av att arbeta som sjukhusfysiker, särskilt inom röntgen och i synnerhet datortomografi, konventionell röntgen och/eller mammografi. 

  • god pedagogisk förmåga och erfarenhet av undervisning. 

  • erfarenhet av programmering och kompetens inom artificiell intelligens.

  • akademisk kompetens genom avlagd licentiat eller doktorsexamen. 

  • specialistkompetens.

Personliga egenskaper  
Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt såväl på svenska som på engelska. Då tjänsten innebär nära samverkan med andra fysiker och klinisk personal läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbets- och initiativförmåga, servicekänsla samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev    
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Två sjukhusfysiker till Röntgenfysik vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset