medrek.se

Två trainee-tjänster för legitimerade sjukhusfysiker

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-04

Ansök nu

Två trainee-tjänster för legitimerade sjukhusfysiker

Vill du utveckla och omsätta dina kunskaper som nyligen legitimerad sjukhusfysiker i ett team av specialistsjukhusfysiker? Vi erbjuder en bred och strukturerad klinisk utbildning kombinerad med klinisk tjänstgöring som ger dig unika möjligheter att forma din framtida yrkeskarriär.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en unik möjlighet till strukturerad klinisk utbildning under handledning av specialister inom samtliga områden av sjukhusfysikalisk verksamhet. Du kommer att verka i en miljö där hög kompetens och utveckling av ny kunskap värdesätts och där vi samverkar över professions- och organisatoriska gränser under ledorden ansvar, medmänsklighet och helhetssyn. Utbildningen ger dig en bra bas för fortsatt specialisering inom ett eller flera av sjukhusfysikens kunskapsområden. 

Om verksamheten

Medicinsk strålningsfysik och Nuklearmedicin på Karolinska Universitetssjukhuset ger sjukhusfysikaliskt stöd till all verksamhet med joniserande strålning på sjukhuset samt ansvarar för sjukhusets nuklearmedicinverksamhet. Vi organiserar även merparten av sjukhusets MR-fysikaliska kompetens. Vi är idag ca 140 personer varav ca 75 är sjukhusfysiker. Vår verksamhet ingår i funktion Bild och Funktion tillsammans med radiologi, fysiologi samt radiofarmaci.

Om tjänsten

Vi utlyser två trainee tjänster för nyligen legitimerade sjukhusfysiker.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år.

Utbildningstjänsterna kommer att ha sin huvudinriktning inom bild- och funktionsfysik (nuklearmedicin, radiologi, MR) respektive strålbehandlingsfysik (extern, brachy, gammakniv, radionuklidbehandling). I båda tjänsterna ingår valda moment från den andra huvudinriktningen.

Tjänsterna erbjuder en strukturerad klinisk utbildning med definierade lärandemål och färdighetsträning med kunskapskontroll inom samtliga områden där sjukhusfysiker verkar och med tonvikt inom respektive huvudinriktning. Tjänsterna innehåller perioder av handledd inlärning av kliniska metoder och rutiner, självständigt kliniskt arbete, medverkan i klinisk utbildning, samt ett projektarbete inom tjänstens huvudinriktning. Du kommer att föra en personlig portfolio över samtliga ingående utbildningsmoment.

Vi söker

Vi söker dig som är intresserad av hela sjukhusfysikens arbetsområde och som ser denna trainee tjänstgöring som en förberedelse inför en specialistutbildning. Du ska vara målinriktad och ha intresse för såväl utvecklingsarbete som daglig klinisk verksamhet. Du ska ha väl utvecklad förmåga att arbeta i team och förstå vikten av samverkan för att nå målen.

Kvalifikationer 

Krav:  
- Legitimerad sjukhusfysiker med högst 1 års klinisk tjänstgöring som sjukhusfysiker
Välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocessen

Av ansökan ska det framgå vilken av de två tjänsterna (bild- och funktionsfysik eller strålbehandlingsfysik) du söker. Om du är intresserad av båda tjänsterna ska detta tydligt framgå.

Som urvalskriterier kommer ditt examensarbete och betyg från sjukhusfysikerutbildningen att vara vägledande. Om du har klinisk erfarenhet ber vid dig redogöra för vad som ingått i denna samt beskriva vilka moment du har nått självständighet inom.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

Vi vill tydliggöra kriterierna som krävs för att din ansökan ska vara komplett. Du bör därför läsa igenom texten under rubriken rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Två trainee-tjänster för legitimerade sjukhusfysiker

Karolinska Universitetssjukhuset