medrek.se

Underläkare/ Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk genetik

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-29

Ansök nu

Underläkare/ Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk genetik

Klinisk genetik vid Karolinska Universitetssjukhuset är landets största kliniskt genetiska enhet. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för laboratoriediagnostik, familjeutredningar och patientinformation vid genetiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och utbildning. Verksamheten har regionansvar och är en av 8 funktioner vid Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information om Karolinska Universitetslaboratoriet och Klinisk genetik finns här.  

Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum där mycket av vår forskning utförs.  

Verksamheten har regionansvar och kliniken har idag 25 läkare och majoriteten delar sin tid mellan sjukvård och forskning.  

Vi söker

Vi söker nu dig som är legitimerad läkare eller eventuellt färdig specialist, som vill jobba med genetik i framkant. Eventuellt kan det även bli aktuellt med vikariat för icke-legitimerad läkare med erfarenhet av genetisk diagnostik. Just nu pågår en snabb kunskapsutveckling inom ämnet vilket gör att vårdens behov av genetisk kompetens ökar såväl inom som utanför specialiteten.   

Personliga egenskaper

Du ser behov och tar initiativ, genomför och slutför uppdrag. Du är lyhörd och smidig, lyssnar och kommunicerar. Är utåtriktad och kan arbeta bra med andra.  

Du engagerar dig i enhetens verksamhet och har ett gott medarbetarskap. Du söker information och bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten.  

Om tjänsten

Tjänstgöringen innefattar mottagningsverksamhet, då man träffar familjer med konstaterad eller misstänkt ärftlig sjukdom och laboratoriearbete med diagnostik av genetiska tillstånd.  

Tjänstgöringens innehåll för icke-specialister läggs upp tillsammans med verksamhetschef, ST-studierektor och handledare enligt Socialstyrelsens målbeskrivning.  

Kvalifikationer

Legitimerad läkare alternativt färdig specialist i klinisk genetik alternativt icke-legitimerad läkare med erfarenhet av genetisk diagnostik. Tidigare erfarenhet av forskning och arbete vid kliniskt genetisk verksamhet är viktiga meriter.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.  

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

  • Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad  
  • Bevis om specialistkompetens  
  • Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  
  • Bevis om docentur (i förekommande fall)  
  • Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".   

Ansökan  

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.   

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.   

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:   

1. Personligt brev   

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)   

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)   

- Yrkeslegitimation   

- Bevis om specialistkompetens   

- Bevis om medicine doktorsexamen   

- Bevis om docentur   

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer   

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)   

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Maria Johansson-Soller 
Funktionsområdeschef
 08-517 759 69
 maria.johansson-soller@sll.se

Fackliga representanter

Peter Gustafsson, Peter.Gustavsson@sll.se, tel:08-517 708 58

 

Dela detta jobb

Underläkare/ Specialistläkare/ Biträdande överläkare/ Överläkare till Klinisk genetik

Karolinska Universitetssjukhuset