medrek.se

logga

Undersköterska till Blandarens hemtjänst

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Undersköterska till Blandarens hemtjänst

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Vi är just nu i en förändringsprocess där vi ställer om till framtidens vård i hemmet i form av områdesbaserad vård och omsorg för att möta morgondagens ökande äldre befolkning. Vår verksamhet Blandarens hemtjänst kommer från och med 2023-05-01 att utökas. Linköpings kommun är först ut med denna satsning som syftar till ett helhetsansvar där hemtjänst, hemsjukvård, hemrehabilitering och biståndsbedömning sker inom det geografiska området. Detta möjliggör en förstärkt vårdkedja för den enskilde samtidigt som du som undersköterska får mer tid hos de individer som är i behov av vård och omsorg istället för att transportera dig till dem. Vi vill gärna ha med dig på resan! 

Vi söker nu dig som vill vara med i denna förändring och bli en del av vår arbetsgrupp på Blandarens hemtjänst. Tjänsterna är tillsvidare på 100% och arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg. För dig som hellre vill arbeta i huvudsak nattetid, där kvällspass kan förekomma, kommer du arbeta i någon av våra tre nattpatruller som utgår från ett större geofragiskt område. 

Vill du veta mer om områdesbaserad hemtjänst? På länken kan du läsa mer om de geografiska områden samt se på en film som förklarar varför denna satsning görs: https://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/aldre/omradesbaserad-vard-och-omsorg-i-hemmet/

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du arbeta med att ge god service, skapa fina relationer och bidra till höjd livskvalitet för den enskilde. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra medborgare i behov av stöd, vård och omsorg.  I tjänsten som undersköterska ingår omvårdnadsuppgifter, såsom personlig omvårdnad och medicinska insatser som delegeras av sjuksköterska samt stöd och hjälp med praktiska saker i hemmet. Du står närmast individen och har därmed en nyckelroll i teamet med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Du medverkar också vid vårdplanering och skriver social dokumentation.

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med den enskilde planerar stödinsatser. Du ansvarar för dennes genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter.

Din arbetsplats

Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.  

På Blandarens hemtjänst utgår vi från våra lokaler på Blandarens servicehus med 38 lägenheter och bedriver hemtjänst i servicehuset och i Linköpings innerstad. Du arbetar för det mesta ensam vilket möjliggör för att skapa en nära relation och trevliga möten med de individer i behov av din hjälp. I arbetet använder vis oss av mobiltelefoner och med hjälp av dem öppnar vi dörrar, registrerar besök och i framtiden kommer vi att dokumentera via dessa. Hos oss på Blandaren blir du en del av ett arbetslag som består för närvarande av ca 30 medarbetare. 

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg, samt erfarenhet av arbete eller praktik inom området. Det är meriterande om du har kunskap om samt erfarenhet av ett salutogent förhållningssätt, lågaffektivt bemötande och arbetssättet IBIC (Individens behov i centrum).

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Att kunna cykla är ett krav. Om du önskar arbeta nattetid är det ett krav att du har B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Vi kan erbjuda dig ett förmånligt kollektivavtal med Kommunal gällande exempelvis OB-ersättning. Därtill erbjuder vi dig 2800 kronor i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer i AB 20 i lydelse fr. o. m. 2022-01-01 eller HÖK 20 Kommunal.

Vi ser gärna att du börjar hos oss innan 2023-05-01 då vi innan dess vill ge dig de bästa förutsättningarna för att bli en del av denna nytänkande satsning!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 10596

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

logga
Undersköterska till Blandarens hemtjänst

Linköpings kommun