medrek.se

logga

Undersköterska till Trollflöjtens vårdboende

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Undersköterska till Trollflöjtens vårdboende

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny kollega som vill bli en del av gemenskapen på Trollflöjtens vårdboende. Sysselsättningsgraden är mellan 80-100%, men du kan själv önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och varannan helg. 

Att arbeta som undersköterska inom Leanlink innebär att tillgodose den enskildes individuella behov. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till social samvaro och delta i olika aktiviteter exempelvis sång, matlagning och utevistelse. I tjänsten som undersköterska ingår även omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. 

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. I tjänsten kommer du också få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med kunden planerar stödinsatser. Du ansvarar för kundens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. 

Din arbetsplats

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång och väletablerad erfarenhet av äldreomsorg. 

Trollflöjten är ett vårdboende som riktar sig till personer under 65 år med demenssjukdom. Beoendet lligger centralt med närhet till Stadsbiblioteket, Kungsträdgården samt Konsert och Kongress. Huset består av totalt tre våningar varav Trollflöjtens lägenheter finns på våningsplan ett och två. På varje våning finns nio lägenheter med gemensamma utrymmen som kök och vardagsrum. Medarbetarna på Trollflöjten arbetar efter att finna lösningar för varje individ och deras livssituation. Vi arbetar efter beprövade metoder som exempelvis levnadsberättelsen, musik och dans samt beröringsmassage. Lika viktigt anser vi att det är med olika aktiviteter. Vårt centrala läge bidrar ofta till kulturella inslag i aktiviteterna. Exempel på aktiviteter som vi anordnar är museibesök, fester med dans och god mat samt gruppgymnastik. Trollflöjten samarbetar med de närliggande dagverksamheterna Blå rummet, Asplövet och Club lyra. 

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg, samt erfarenhet av arbete inom området med inriktning demens. Du har också kunskap om salutogent förhållningssätt, och har du kännedom om lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande då det förekommer utåtagerande beteende. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetssättet IBIC. Då vi kan komma att använda oss av en minibuss i arbetet så är det också meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. 

Vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet för våra kunder. Du är kreativ, kommer med nya idéer och tar egna initiativ till aktiviteter. Du behöver kunna sätta dig in i varje individs behov vilket ställer krav på att du är lyhörd. Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10679

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

logga
Undersköterska till Trollflöjtens vårdboende

Linköpings kommun