medrek.se

logga

Undersköterska till Tröskaregatans vårdboende

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

Undersköterska till Tröskaregatans vårdboende

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi på Trökaregatans vårdboende en ny kollega som vill vara med och starta upp en ny verksamhet. Du kommer att arbeta dag,kväll samt helg och tjänsten är tillsvidare. Då Tröskaregatans vårdboende är en nyöppnad verksamhet förväntas du bidra till att bygga och upprätthålla ett strukturerat arbetssätt. Vi strävar ständigt efter att utveckla våra verksamheter. Därför kommer du, tillsammans med dina kollegor, arbeta för att kontinuerligt förbättra verksamheten och dess arbetssätt utefter målgruppens behov. 

Hos oss får du arbeta med att tillgodose brukarnas individuella behov.  Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i att skapa en meningsfull vardag för våra brukare. Du kommer att arbeta för att skapa möjlighet till social samvaro och delta i olika aktiviteter exempelvis sång, matlagning och trädgårdsarbete. I tjänsten som undersköterska ingår även omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, hushållssysslor samt medicinska insatser. 

Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vårt arbete präglas även av ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. I tjänsten kommer du få möjlighet till utveckling i din roll då du kommer att bli tilldelad ett kontaktmannaskap för ett antal individer. Detta innebär att du deltar vid välkomstsamtal där du tillsammans med brukaren planerar stödinsatser. Du ansvarar för brukarens genomförandeplan och dokumenterar i systemet Treserva. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. 

Här kommer du få möjlighet att använda all din kompetens i praktiken och utvecklas i din roll som undersköterska!

Din arbetsplats

Tröskaregatans vårdboende är en nyöppnad verksamhet som ligger på Tröskaregatan i Lambohov. Verksamheten har två växelvårdsavdelningar med sex platser vardera där den ena avdelningen har en demensinriktning. Mellan dessa avdelningar sker det samarbeten. Växelvård är en form av korttidsvård, utformad för de som bor hemma och av olika anledningar behöver perioder av förändring i vardagen. Här får brukaren möjlighet till trevlig samvaro och aktiviteter. Det är samtidigt en typ av avlastande insats för anhöriga. Detta då en plats på växelvårdsboende innebär att man omväxlande bor på ett boende och hemma. Ett vanligt upplägg är att man bor två veckor hos oss på Tröskaregatans vårdboende och två veckor hemma. Detta kan vara en stor hjälp för anhöriga som får en tids avlastning.

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom vård och omsorg, samt erfarenhet av arbete eller praktik inom området. Du har också kunskap om salutogent förhållningssätt. Har du arbetat inom demens eller växelvård tidigare är det meriterande. Det är vidare meriterande om du har kännedom om lågaffektivt bemötande och arbetssättet "Individens behov i centrum" (IBIC). Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med delegerande sjukvårdsuppgifter. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10618

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Undersköterska till Tröskaregatans vårdboende

Linköpings kommun