medrek.se

logga

Undersköterskor till hemtjänst Väster i Färjestaden

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-27

Ansök nu

Undersköterskor till hemtjänst Väster i Färjestaden

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Hemtjänsten Väster har sin grupplokal i Färjestaden och utgår därifrån. Vi kommer arbeta med stjärnmärkt och personcentrerad omsorg för att alla ska få fortsätta vara den unika person de är även när de behöver stöd/hjälp av oss. Nu söker vi fler kollegor som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Arbetsuppgifter

Arbetet som undersköterska i hemtjänsten består av att ge vård och omsorg utifrån varje vårdtagares individuella behov. I dina uppgifter ingår omvårdnad, hjälp i hemmet med allt ifrån matlagning till tvätt och städ. Som medarbetare hos oss har du inflytande och ansvar. Vi kommer frångå det traditionellt sättet med inloggning och specifika tider. Istället kommer du vara en naturlig del i den dagliga planeringen där du tillsammans med kollegor och omsorgstagare planerar arbetet ihop.

Vi håller just nu på att all personal ska gå och genomföra Svenskt demenscentrums Stjärnmärkts utbildning, vilket innebär att du som medarbetare får utbildning inom demensvård och verktyg att bemöta varje individ på rätt sätt. Börjar du hos oss
kommer du att få ta del av denna utbildning. Läs gärna mer på Demenscentrum.se

Att arbeta i hemtjänsten innebär ett omväxlande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Du är spindeln i nätet och gör tillsammans med dina kollegor stor skillnad för dem vi finns till för. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med dina kollegor för att ge bästa omsorgen till våra vårdtagare. Att göra dagarna meningsfulla för våra
vårdtagare och ge de dem trygghet är en förutsättning och det är viktigt att du är intresserad och vill bidra till detta.

I dina arbetsuppgifter ingår även att löpande dokumentera i dokumentationssystemet Procapita, utföra hälso- och sjukvårdande insatser utifrån delegering från sjuksköterskan samt att åka på trygghetslarm. Framöver kommer vi gå över till att arbeta i systemet Life Care samt utifrån IBIC (Individens Behov I Centrum).

Vi jobbar med kontaktmannaskap vilket innebär att man som medarbetare har ett utökat ansvar kring sina specifika vårdtagare. Där blir du en viktig person för att den vi finns till för ska få den rätta hjälpen, kunna känna sig trygg och säker i
sin vardag.

Förutom att du arbetar med att ge god vård och omsorg så förväntas du bidra med arbetsglädje och nytänk. Du kommer att arbeta i en utvecklande arbetsmiljö med kollegor som brinner för sitt arbete där vi ser teamsamverkan som en framgångsfaktor. Att ha kul på jobbet är viktigt för oss och vi hoppas du kan bidra med ännu mera glädje och engagemang i våra verksamheter. Tjänsten innebär arbete på dagtid och kvällstid samt helg enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och/eller har annan likvärdig utbildning, och som brinner för att ge en god omvårdnad och service med utgångspunkt från vårdtagarens individuella behov och önskemål. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära av andras. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Tjänsten som undersköterska kräver att du är flexibel, ansvarsfull, engagerad och har god förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt har förmåga att prioritera, bedöma och hantera varierande situationer. Du har god samarbetsförmåga och ett gott bemötande till alla du möter, såväl vårdtagare, anhöriga, kollegor, övriga professioner och ledning. Det är viktigt att
du är ärlig och värdesätter den personliga integriteten hos varje enskild vårdtagare samt visar omdöme och respekt. Du är lyhörd, pålitlig, mogen och trygg i dig själv och tycker om att utveckla verksamheten. Ett aktivt deltagande förbättringsarbete och arbetsplatsträffar ingår i arbetsuppgifterna.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, hemtjänst eller annan medicinsk erfarenhet samt har varit delegerad att utföra medicinska arbetsuppgifter. Demensomsorg och kunskap om BPSD är meriterande. Datorvana krävs och meriterande är om du tidigare arbetat i Procapita och i LifeCare mobil hemtjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att kunna komma ifråga för en anställning ska godkänt utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Det är blankett 442.9 (LSS- Belastningsregistret) som ska beställas, det gör du på polisens hemsida.

Dröj inte med att skicka in din ansökan då intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Referensnummer: C87735

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Undersköterskor till hemtjänst Väster i Färjestaden

Mörbylånga kommun - Stöd & Omsorg