medrek.se

Unik tjänst som Omvårdnadsspecialist till akutmottagningen i Huddinge

Regioner
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Unik tjänst som Omvårdnadsspecialist till akutmottagningen i Huddinge

Tjänsten som omvårdnadsspecialist skapades hos oss på tema Akut- och Reparativ medicin med utgångspunkt i att öka vårdkvalitén och patientsäkerheten i vår verksamhet. Som omvårdnadsspecialist arbetar du som klinisk sjuksköterska på akutmottagningen nära den kritiskt sjuka patienten men har även ett stort ansvar i utvecklingsarbete för att driva vår verksamhet framåt. Tycker du att det låter intressant? Välkommen in med din ansökan!

 Om tjänsten

Denna tjänsteform innebär att leda det patientnära omvårdnadsarbetet utifrån patienternas och verksamhetens ökade behov av patientsäker vård. Det innebär:

  • Ett patientnära omvårdnadsarbete där du med högst kompetens är närmast den akut sjuka patienten.
  • Tjänsten är en viktig del i vårt arbete att öka vårdkvalitén som innebär att samarbeta med övriga kollegor för att säkerställa en personcentrerad och säker vård enligt ”best practice” för den enskilde patienten.
  • Som omvårdnadsspecialist är du en viktig del av kunskapsutvecklingen på arbetsplatsen då tjänsten innebär att coacha, handleda samt att hålla i bedsideutbildningar av omvårdnadspersonalen i avancerad omvårdnad.
  • Du förväntas självständigt och aktivt följa aktuell forskning och utveckling inom professionsområdet omvårdnad och du är en viktig del i implementeringsarbetet av nya rutiner och arbetssätt.
  • Delaktig i inskolningsplaner för nya kollegor och handleda specialistsjuksköterskestudenter i samband med VIL/VFU
  • Tjänsten är direkt underställd Omvårdnadschef men innebär även tätt samarbete med akutmottagningens biträdande universitssjuksköterskor

Vi söker

Vi söker dig som brinner för att utveckla omvårdnadskvalitén inom vården och som på eget initiativ håller dig uppdaterad och öppen för ny kunskap. Du har fallenhet för att entusiasmera kollegor i utmaningar och arbetar kreativt och lösningsorienterat i vårt förbättringsarbete med att bedriva en god vård. Du är trygg i dig själv och har en kommunikativ, pedagogisk ådra och hög samarbetsförmåga. Om du dessutom kan bidra till vår positiva stämning samt har kraft och energi att se möjligheter istället för hinder med patienten i fokus då är du varmt välkommen att söka tjänsten.

 Vi ser det som en självklarhet att du som söker delar våra värderingar Ansvar –Medmänsklighet– Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården!

Arbetstid

Tjänsten är 100% enligt överenskommelse med omvårdnadschef på enheten.

◾ 10% är administrativ tid för planering och kompetensutveckling

◾ 90% är avsatt för klinisk tjänstgöring

Den administrativa tiden förläggs ej under sommarperioden och jul.

Kvalifikationer 

Krav: Legitimerad sjuksköterska. Lägst kompetensnivå steg 4 enligt SLL:s kompetensstege för sjuksköterskor.

Erhållen examen från Specialistsjuksköterskeprogram Akutsjukvård 60 Hp eller för verksamheten annan relevant specialistsjuksköterskeexamen.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

CV, Personligt brev samt kopior på din Sjuksköterskelegitimation och ditt Examensbevis från Specialistsjuksköterskeprogram.

Som ett led i vår rekryteringsprocess kontrollerar vi dig hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Akut och reparativ medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron-näsa-hals och hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) samt en vårdadministrativ enhet. Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnads ämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten. Tema ARM är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Unik tjänst som Omvårdnadsspecialist till akutmottagningen i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset