medrek.se

Utbildningschef Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-10

Ansök nu

Utbildningschef Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
Vi erbjuder  
Vid Karolinska Universitetssjukhuset utbildas årligen flera tusen studenter inom många vårdyrken, främst läkare och sjuksköterskor. De utbildningar som bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset innefattar bland annat grundutbildningar, där Karolinska Institutet och andra högskolor har huvudansvar för utbildningen och där sjukhusets uppdrag är att skapa förutsättningar för en högkvalitativ undervisning, handledning och examination i den kliniska miljön. Stor vikt läggs vid att alla utbildningar ska hålla hög klass och präglas av ett kontinuerligt förbättringsarbete och ständig utveckling. Med målsättningen att fortsätta erbjuda utbildning av högsta klass söker vi nu en utbildningschef. 
 
Om tjänsten 
Uppdraget innebär att, tillsammans med KI och andra högskolor, driva utvecklingen av sjukhusets utbildningar så att Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder utbildning av högsta klass. I tjänsten ingår huvudansvar för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på sjukhuset. I uppdraget ingår också att genomföra regelbundna analyser av utbildningen vid Karolinska Universitetssjukhuset från ett övergripande perspektiv samt föreslå och driva förbättringsåtgärder. 
 
I tjänsten ingår även att vara verksamhetschef för Kliniskt Träningscentrum (KTC) i Solna och Huddinge. KTC har idag ca 40 000 enskilda besök per år, varav hälften studenter och hälften personal. KTC har en enhetschef och i dagsläget ca 10 - 15 personer anställda. Det pedagogiska innehållet styrs av de enskilda kursansvariga, men de praktiska förutsättningarna skapas i samverkan med KTC-personalen och annan pedagogisk expertis. Kliniska färdigheter undervisas och tränas i simulerad miljö på olika nivåer och procedurträning kan till exempel omfatta avancerade kirurgiska tekniker, eller interventionell radiologi. Simulering med scenarioträning för interprofessionella team växer i omfattning och är en viktig del i patientsäkerhetsarbetet. KTC har också ansvaret för sjukhusets hjärt-lungräddningsutbildning, som omfattar all personal och alla studenter.  
 
Tjänsten omfattar även huvudansvaret för utvecklingen av interprofessionellt lärande på sjukhuset samt ett administrativt samordningsansvar för studentledd klinisk undervisningsmottagning (KUM) och klinisk utbildningsavdelning (KUA).  
 
Utbildningschefen rapporterar direkt till sjukhusets FoU-direktör och har budgetansvar för KTC och personalansvar för enhetschefen på KTC samt de idag fyra anställda på FoU-staben som arbetar inom utbildningssektionen.  
 
Nya Karolinska, som innefattar både Solna och Huddinge, innebär många nya möjligheter inom forskning och utbildning, med fokus på ökad vårdkvalitet. KTC medger goda förutsättningar för pedagogisk forskning och innovativt arbete inom undervisning och lärande. 
 
 
Vi söker  
 Du är en utpräglad samarbetsperson med en god förmåga att utveckla nätverk 
 Du har god inblick i de olika vårdyrkenas förutsättningar och behov  
 Du är kreativ, positiv och lyhörd  
 Du är noggrann, analytisk och strukturerad 
 Du har god förståelse och ett starkt engagemang för utbildningsfrågor och du har en klar bild över  forskningens och utbildningens roll i sjukvårdens utveckling  
 
Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.  
 
Kvalifikationer  
 Högskoleutbildning i relevant område 
 Doktorsexamen 
 Pedagogisk utbildning 
 God erfarenhet från utbildningsuppdrag, särskilt medicinska grundutbildningar, liksom god förmåga att   planera och organisera utbildning  
 Gedigen erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn 
 Det är meriterande att vara väl förtrogen med verksamheten inom Region Stockholm och KI 
 
 
Anställningsform 
 Tillsvidareförordnande. Tillträde enligt överenskommelse, preliminärt 1 juli 2019. Tjänsten ligger inom FoU-staben och kan kombineras med upp till ca 30% forskning eller klinisk verksamhet. Vi är positiva till att knyta tjänsten till en akademisk lärartjänst. 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Magnus Nordenskjöld 
Tf FoU direktör
contacticon phone 070-4841227

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, 073-6681740
SACO: Pasi Nyberg, tel: 072- 580 868

Dela detta jobb

Utbildningschef Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset