medrek.se

Utbildningsledare till Intensivvård Solna

Regioner
Utgår

2021-01-20

Ansök nu

Utbildningsledare till Intensivvård Solna

Intensivvården på Karolinska Universitetssjukhuset är unik i sitt slag – här vårdas patienter som drabbats av skador eller tillstånd som inte kan behandlas på någon annan intensivvårdsavdelning i Stockholm. Hos oss får du tillsammans med andra specialister och högutbildade kollegor arbeta i en miljö som präglas av spännande arbetsuppgifter, omväxlande tempo och utmanande situationer med multisjuka patienter.

Om tjänsten

Uppdraget som utbildningsledare består i att vara pedagogisk coach, handleda och undervisa våra medarbetare samt koordinera studentflöden inom intensivvård. Du fungerar som en brygga för att integrera utbildning och livslångt lärande i vården och utveckla pedagogisk miljö inom intensivvård.

Uppdraget är på 50 % och omfattar huvudsakligen att:

 • Planera inför och introducera studenter till verksahetsintegrerad lärande (VIL)

 • Stödja kliniska handledare under VIL

 • Utveckla pedagogiska miljöer, följa upp och redovisa resultat

 • Planera och genomföra utbildningsinsatser

 • Medverka för utveckling och utformning av fortbildningsprogram

 • Medverka vid simulering med studenter och medarbetare

Du arbetar i team med andra utbildningsledare, omvårdnadschefer, biträdande univeritetssjuksköterskor och univeritetssjuksköterskor för att skapa en lärande miljö i vården.

Resterande 50 % arbetar du som intensivvårdssjuksköterska inom Intensivvård Solna, som är en högteknologisk och multidisciplinär intensivvårdsavdelning som främst omhändertar patienter med traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Vi är även ett av Sveriges få centra för skador i hjärnan och ryggmärg där vi vårdar patienter med akuta tillstånd i centrala nervsystem, neurotrauma och bakteriell meningit.

Vi erbjuder 

Kombinationen av att arbeta med utbildningsuppdraget och patientnära vård som intensivvårdssjuksköterska kommer att ge dig möjlighet att utveckla både din kliniska excellens och dig själv som pedagog. Du kommer ha goda möjlighet att utforma och utveckla uppdraget utifrån din kunskap.

Du kommer att få jobba med högkvalitativ och innovativ vård, och bli en del av ett team där vi värdesätter din kunskap och ger dig möjlighet för individuell kompetensutveckling. 

Givetvis får du också del av de förmåner vi som universitetssjukhus kan erbjuda.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för pedagogik, känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning.

Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och förståelse för medarbetarnas olika behov och lärostilar. Du anpassar ditt sätt att förmedla till budskap efter mottagaren. Du har även förmåga att anpassa dig till verksamhetens behov - du finner dig i en föränderlig vardag, reflekterar kring och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.

Du är initiativtagande och utvecklingsbenägen och kan motivera och handleda för att skapa en givande utbildningsmiljö. Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta, liksom att du anser det betydelsefullt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens och verksamhetens bästa i fokus. 

Du bemöter patienter och kollegor med omtanke och respekt och bidrar till arbetsgruppen med din kunskap och entusiasm.

Kvalifikationer 
Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård med lägst magisterexamen

 • Flera års erfarenhet som intensivvårdssjuksköterska

 • Handledarutbildning minst 7,5 hp

 • Fördjupade meriter inom pedagogik och handledning

Meriterande:

 • Masterexamen

 • Tidigare erfarenhet av utbildningsansvar.

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan ska innehålla: 

 • CV 

 • Personligt brev 

 • Yrkeslegitimation 

 • Bevis om specialistkompetens

 • Bevis på akademisk examen

 • Pedagogiska meriter

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Provanställning kan komma att tillämpas. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. PMI ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus,

Dela detta jobb

Utbildningsledare till Intensivvård Solna

Karolinska Universitetssjukhuset