medrek.se

Utvecklingssjuksköterska och MR röntgensjuksköterska till Barnradiologin i Huddinge

Ansök nu

Utvecklingssjuksköterska och MR röntgensjuksköterska till Barnradiologin i Huddinge

Är du en engagerad röntgensjuksköterska med god kompetens inom magnetkameran (MR) som vill vara med och bygga upp barnverksamheten i Huddinge?

Ett projekt har startats för att stärka barnradiologi inom MR-sektionen i våra nya fina lokaler där vi flyttade in för cirka ett år sedan. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka samt utveckla hur vi tillsammans ska arbeta för att skapa bästa möjliga vård för det barn som besöker oss.

Barnradiologin vid Karolinska Universitetssjukhuset är en röntgenverksamhet med den senaste teknologin, och vårt uppdrag är inriktat mot högspecialiserad barnradiologisk diagnostik inklusive forskning. Vi tar emot barn och ungdomar mellan 0 - 18 år.

Vi erbjuder  
Kompetensutveckling och vidareutbildning är något vi värderar högt och vårt mål är att ligga i framkant och vara ledande inom vårt yrke. För att du ska växa i din roll kan vi erbjuda dig olika typer av kurser/utbildningar inom ditt område och utifrån din individuella utvecklingsplan.

Om tjänsten

I rollen som röntgensjuksköterska inom MR-enheten utför du alla typer av MR-undersökningar från topp till tå. Du arbetar självständigt, har ett kritiskt reflekterande förhållningssätt samt hanterar komplexa situationer och undersökningar. Vidare har du förmåga att tillämpa medicinska prioriteringar. 

Ditt arbete utgår från de 6 kärnkompetenserna som ingår i röntgensjuksköterskans kompetensområde på Karolinska: Evidensbaserad och personcentrerad vård, samverkan i team, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik.

Du handleder röntgensjuksköterskestudenter och nyanställda kollegor samt ansvarar för säker vård inom ditt område (exempelvis farmakologiska kunskaper, hygienrutiner och smittförebyggande arbete).

I rollen som utvecklingssjuksköterska ansvarar du bland annat för att:

  • utifrån den dagliga bemanningen planera och fördela resurserna, tillsammans med omvårdnadschef, så att patientflödet fungerar optimalt.

  • vara den drivande kraften så att resurserna används på ett så optimalt sätt som möjligt för att tillmötesgå verksamhetens produktionskrav.

  • vara kontaktperson gentemot andra verksamheter i samband med MR-undersökningar såsom narkospersonal, dagvården och andra vårdenheter.

  • arbeta tillsammans med ansvarig radiolog, MR-fysiker och andra utvecklingssjuksköterskor för att kontinuerligt optimera och uppgradera protokoll, metodbok, lathundar med mera.

Tjänsten som utvecklingssjuksköterska är ett uppdrag, utöver grundanställningen som röntgensjuksköterska inom MR, på 1–3 år enligt överenskommelse.Den största delen av din arbetstid som utvecklingssköterska avsätts för kliniskt arbete.

Dag/kväll och helgtjänstgöring ingår.

Vi söker
Dig som är utbildad röntgensjuksköterska med erfarenhet av MR och som har en fallenhet för att möta barn på barns vis. Vi tror att du är en person som tar eget ansvar för ditt arbete; du gör det som krävs för ett bra slutresultat samtidigt är du ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

Du ser helheten, tar hänsyn till det större perspektivet och bidrar till verksamhetens utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbete.

Hos oss är sällan en dag den andra lik. Därför är det även viktigt att du är bekväm i situationer där du behöver omprioritera och frångå en plan för att lösa en uppkommen situation.

Du trivs i en verksamhet där vi hjälper varandra för att nå gemensamma mål och du har lätt för att samarbeta inom det interprofessionella teamet. Du initierar och föreslår lämpliga metoder utifrån patienternas tillstånd eller behov. 

Kvalifikationer
Krav: Du är legitimerad röntgensjuksköterska med god erfarenhet inom MR.

Meriterande: Intresse och erfarenhet av att arbeta med barn samt god klinisk erfarenhet av att leda och handleda andra. Det är meriterande att du har magisterexamen.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Dela detta jobb

Utvecklingssjuksköterska och MR röntgensjuksköterska till Barnradiologin i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset