medrek.se

logga

Vårdbiträde till hemtjänsten i Tannefors, Ryd, Ötgötagatan eller Blandaren

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Vårdbiträde till hemtjänsten i Tannefors, Ryd, Ötgötagatan eller Blandaren

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten som vårdbiträde ingår omvårdnadsuppgifter vilket innefattar exempelvis hjälp med att duscha, på- och avklädnad, städa, tvätta och promenader. Det kan bli aktuellt att utföra vissa medicinska arbetsuppgifter efter delegering av sjuksköterska. Inför din arbetsdag läser du i vårt dokumentationssystem Treserva för att vara uppdaterad vad som har hänt sedan du senast arbetade och avslutar även dagen med att själv dokumentera händelser under dagen. Din arbetsdag består dels av planerade insatser hos individen och hjälpa denne, dels att åka på inkommande larm. Vi utgår vidare utifrån IBIC (individens behov i centrum) och med individens bästa i fokus. Vi hoppas du vill vara med!

Din arbetsplats

Leanlink är förvaltningen som bedriver äldreomsorg i kommunal regi i Linköping. Här finns det cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare samt vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.     

Vi är just nu i en förändringsprocess där vi ställer om till framtidens vård i hemmet i form av områdesbaserad vård och omsorg för att möta morgondagens ökande äldre befolkning. Vi på Leanlink tar över Tannefors hemtjänst medan vi utökar våra hemtjänstverksamheter i Ryd, Östgötagatan samt Blandaren. Detta kommer ske från 2023-05-01. Detta möjliggör en förstärkt vårdkedja för den enskilde samtidigt som du som vårdbiträde får mer tid hos de individer som är i behov av vård och omsorg!

Vi söker nu dig som vill vara med i denna förändring och bli en del av vår nya arbetsgrupp i något av våra hemtjänstområden: Tannefors, Ryd, Östgötagatan eller Blandaren. I ansökan har du möjlighet att välja vilken hemtjänst du är intresserad av. Tjänsterna är tillsvidare på 100% och arbetstiderna är antingen förlagda till dag, kväll och helg. För dig som hellre vill arbete i huvudsak nattetid, där kvällspass kan förekomma, kommer du arbete i någon av våra nattpatruller.

Vill du veta mer om områdensbaserad hemtjänst? På länken kan du läsa mer om de geografiska områden samt se på en film som förklarar varför denna satsning görs: https://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/aldre/omradesbaserad-vard-och-omsorg-i-hemmet/

Tannefors Trygghetsboende ligger centralt placerat i Tannefors med närhet till Linköpings innerstad. Trygghetsboendet består av 36 lägenheter, en restaurang och en träffpunkt där det anordnas aktiviteter de flesta dagarna i veckan. I huset finns personallokaler för både undersköterskor, vårdbiträden, legitimerad personal och verksamhetschef.

Ryds hemtjänst har ett trygghetsboende med 29 lägenheter, en fritidsverksamhet och en restaurang. Hemtjänsten utgår från trygghetsboendet när du ska ta dig hem till någon av de 130 individer som är i behov av din hjälp.

Östgötagatans hemtjnst: Servicehus ligger beläget i innerstaden i stadsdelen Vasastaden med 33 servicelägenheter. Du arbetar oftast själv hemma hos individen du hjälper, vilket skapar en nära relation och trevliga möten. Larmtelefonen hanterar våra planerare under dagtid vilket möjliggör att de kan fördela larmen till den som är närmast vilket har uppskattats av våra medarbetare.

På Blandarens hemtjänst utgår vi från våra lokaler på Blandarens servicehus med 38 lägenheter och bedriver hemtjänst i servicehuset och i Linköpings innerstad. Du arbetar för det mesta ensam vilket möjliggör för att skapa en nära relation och trevliga möten med de individer i behov av din hjälp. Hos oss på Blandaren blir du en del av ett arbetslag som består för närvarande av ca 30 medarbetare. 

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd avslutad gymnasieutbildning samt erfarenhet av arbete inom vård, stöd och omsorg. Det är meriterande om du har en vårdbiträdesutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hemtjänsten.

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Att kunna cykla är ett krav. Det är meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. Önskar du arbeta natt är det krav på B-körkort för manuell växellåda.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Vi kan erbjuda dig ett förmånligt kollektivavtal med Kommunal gällande exempelvis OB-ersättning. Därtill erbjuder vi dig 2800 kronor i friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer i AB 20 i lydelse fr. o. m. 2022-01-01 eller HÖK 20 Kommunal.

Vi ser gärna att du börjar hos oss innan 2023-05-01 då vi innan dess vill ge dig de bästa förutsättningarna för att bli en del av denna nytänkande satsning!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 10

Ref. nr: 10438

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

logga
Vårdbiträde till hemtjänsten i Tannefors, Ryd, Ötgötagatan eller Blandaren

Linköpings kommun