medrek.se

Vårdenhetschef Öppenvården Njurmedicin - fyra dialysenheter och mottagningar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-07

Ansök nu

Vårdenhetschef Öppenvården Njurmedicin - fyra dialysenheter och mottagningar

Vi erbjuder  
Ett spännande och utmanande chefsjobb med fokus på utveckling av dialyssjukvård där patientens delaktighet och upplevelse av vården är högprioriterat. 
 
Om tjänsten  
Inom Patientområdet för Endokrinologi och njurmedicin bedrivs högspecialiserad sjukvård med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning.  
 
Hos oss behandlas och utreds patienter med kronisk njursjukdom. Vi genomför transplantationsutredningar och ger ett stort antal patienter dialysbehandling vid våra olika dialysmottagningar. Vi har också ett heltäckande ansvar för patienter inom områdena endokrinologi, diabetologi och metabolism.  
 
Vi söker nu en Vårdenhetschef till öppenvården för njursjukdomar inklusive dialysverksamheten.  
 
Öppenvården har cirka 145 medarbetare på 4 olika enheter, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, Huddinge, Södersjukhuset och i oktober flyttar Kungsholmsdialysen och mottagning Solna in i helt nya lokaler på Rosenlund, bredvid Södersjukhuset. Du ansvarar för en budget om ca 80 miljoner kronor och har personalansvar för 8 omvårdnadschefer.  
 
Som vårdenhetschef har du ett övergripande ansvar för vårdområdets resultat, kvalitet och produktion, forskning och utbildning och ekonomi.  
 
Du rapporterar direkt till patientområdeschefen och är en del av patientområdets ledningsgrupp.  
 
Rollen är bred och du kommer att arbeta både strategiskt och stötta i det operativa arbetet. Du ansvarar för att säkerställa att omvårdnadscheferna inom vårdenheten får de förutsättningar som krävs. Du är övergripande ansvarig för att vårdenheterna är bemannade med omvårdnadspersonal med rätt kompetens för de patienter som vårdas där.  
 
Dina viktigaste uppgifter;  
Coacha och leda dina omvårdnadschefer  
Aktivt driva och följa upp verksamheternas resultat, kvalitet och produktion
Tillsammans med omvårdnadschefer och patientflödeschefer utveckla verksamheten   
Driva arbetet med att leva våra värderingar varje dag, i allt vi gör  
Aktivt driva fördelning och flöde av dialyspatient mellan de olika enheterna 
Vi söker  
Vi söker dig som verkligen trivs i ledarrollen och i en organisation som arbetar mycket med förändrings- och utvecklingsarbete. Du har ett starkt driv och är trygg i din person. Du är en handlingskraftig, driven ledare med erfarenhet av att leda en större verksamhet. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin ledarroll och i organisationen.  
 
Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller omvårdnadsutveckling, -utbildning och kompetensutveckling.  
 
Självfallet delar du Karolinska Universitetssjukhusets värderingar; Helhetssyn, Ansvar och Medmänsklighet. Inom Tema Inflammation och infektion arbetar vi tillsammans med att göra våra värderingar verkliga för oss i vårt ledarskap genom vår Ledarkompass.  
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig med kandidatexamen inom relevant område och som gärna har erfarenhet av forskning. Det är inget krav men vi ser det som meriterande med en utbildningsnivå motsvarande magister eller högre. Rollen förutsätter erfarenhet av kliniskt arbete, gärna från dialysverksamhet men det är inte ett krav.  
 
Det är meriterande om du har:  
erfarenhet av det indirekta ledarskap som krävs för att leda andra chefer  
erfarenhet av arbete i en matrisorganisation  
erfarenhet av verksamhets- och organisationsutveckling  
erfarenhet av att leda, följa upp och driva en verksamhet med flera enheter 
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper.  
I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra.  
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Annelie Liljegren 
tf. Patientområdeschef
contacticon mobile 073-9789172

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Rodrigo-Germán Araya de Castilla, 073-7451322, rodrigo-german.araya-decastilla@sll.se
Kommunal, Mattias Nilsson, 072,5991050, mattias.nilsson@sll.se
Läkarföreningen, Christer Almgren-Lidman, christer.almgren-lidman@sll.se
Vision, Martina Helmersson, martina.helmersson@sll.se

Dela detta jobb

Vårdenhetschef Öppenvården Njurmedicin - fyra dialysenheter och mottagningar

Karolinska Universitetssjukhuset