medrek.se

logga

Vårdenhetschef till avdelning 62, Kirurgi, Danderyds sjukhus

Regioner
Utgår

2023-12-04

Ansök nu

Vårdenhetschef till avdelning 62, Kirurgi, Danderyds sjukhus

Har du genuint intresse för ledarskap och drivs av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet? Vi söker en Vårdenhetschef för spännande uppdrag till vår nya avdelning 62, Kirurgi. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig ett spännande chefsuppdrag, där du får vara med och driva förändrings- och förbättringsarbete med fokus på patienternas och medarbetarnas bästa. Som vårdenhetschef på nya avdelning 62, får du en unik möjlighet att forma din egen roll och verksamhet utifrån klinikens och sjukhusets mål och värderingar. En viktig del är även att stödja, motivera och utveckla dina medarbetare.

Du leder avdelningen tillsammans med medicinskt ansvarig läkare. Till din hjälp finns stödfunktioner såsom biträdande vårdenhetschef, vårdsamordnare, koordinator och bemanningsassistent. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med vårdenhetscheferna på de övriga tre vårdavdelningarna. Du rapporterar direkt till vårdchefen.

Avdelning 62 bedriver både akut och elektiv vård. Kolorektalsektionen är en av tre sektioner inom kliniken och har en verksamhet som spänner från cancerkirurgi, benign resektionskirurgi terapeutisk endoskopi, akut kolorektal kirurgi och avancerad proktologi. Förra året gjordes omkring 260 cancerresektioner på enheten. Mer än 90% av resektionskirurgin görs med minimalinvasiv teknik, både laparoskopi och robotassisterad.Den perioperativa vården sker inom ramen för ett mycket välfungerande ERAS program. I verksamheten finns också kontaktsjuksköterskor för kolorektal cancer, stomisjuksköterskor och uroterapeut. Sektionen är även en USV-enhet som bedriver omfattande forskning där forskningssköterskor är en viktig resurs

Arbetsbeskrivning

I rollen som vårdenhetschef kommer du att vara ansvarig för enheternas personal, ekonomi, omvårdnad, rekrytering och utveckling. Tillsammans med biträdande vårdenhetschef har du ansvar för ca 35 medarbetare, både undersköterskor och sjuksköterskor samt flera specialistutbildade sjuksköterskor. Du coachar och ger förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och organiserar avdelningen med rätt bemanning. Du håller utvecklings- och lönesamtal, rekryterar samt introducerar nya medarbetare. Du arbetar aktivt för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Utöver ovan har du ett övergripande ansvar för omvårdnadsarbetet på avdelningen vilket innebär att säkerställa en hög patientsäkerhet, ett gott patientbemötande och en vård av god kvalitet. Uppdraget innebär också att bryta ner verksamhetsområdets mål och strategier till individuella mål för medarbetarna utifrån avdelningens verksamhetsplan. Du driver förbättrings- och förändringsarbeten samt följer upp och utvecklar arbetssätt och metoder. Du ansvarar för avvikelser, miljöfrågor och samverkar med fackliga representanter.

Du ansvarar för avdelningens ekonomi, arbetar med budgetering och planering i samarbete med vårdchef och controller.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom kirurgi eller onkologi. Meriterande med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet samt om du varit delaktig i att leda förändrings- och utvecklingsarbeten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ett genuint intresse för ledarskap. Du drivs av att utveckla vården och förbättra vårdprocesser. Du är engagerad, har god samarbetsförmåga och självinsikt samt kan skilja på personligt respektive professionellt.

Vidare har du förmågan att se helheten och ta hänsyn till ett större perspektiv. Du förstår din egen roll men ser även till hela verksamhetens bästa. Du är resultatinriktad och kommunikativ med förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat genom delaktighet.

Du är ett föredöme genom personlig omtanke om dina medarbetare och lyfter andra människor, tar vara på deras kunskap samt stimulerar och entusiasmerar deras utveckling.

Övrigt

Danderyds sjukhus tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen. Arbetstid 40 h/vecka.

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Ansökan

Anställningsintervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om verksamheten

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus
 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

logga
Vårdenhetschef till avdelning 62, Kirurgi, Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB