medrek.se

Vårdenhetschef till Funktionsområde Akut, Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-14

Ansök nu

Vårdenhetschef till Funktionsområde Akut, Solna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 
 
Vi söker nu en vårdenhetschef för slutenvården som vill vara med och ta akutsjukvård och intermediärvård till en ny nivå.
 
Som vårdenhetschef (VEC) har du det övergripande ansvaret för att tillsammans med funktionsenhetshetschefen utveckla slutenvårdens integrerade vård (utfall/kvalitet/produktion). I uppdraget har du även ansvar för vårdenhetens resultat, budget och verksamhetsplan och att se till att tillgängliga resurserna fördelas på ett för vårdenheten ändamålsenligt sätt och i linje med sjukhusets långsiktiga mål.  
 
Vi erbjuder  
En unik möjlighet att vara med och både påverka och utveckla sjukhusets intermediärvård och akutvårdsavdelning till en vårdnivå som är anpassad till Karolinskas högspecialiserade uppdrag i Solna. Det finns även möjlighet till att utveckla det egna ledarskapet, då tjänsten innebär ansvar för underställda chefer. Multidisciplinärt teamarbete präglar våra arbetssätt och konstruktivt nytänkande är vårt signum för att skapa en attraktiv arbetsplats för alla som utmanas av att arbeta med akuta och ofta oklara sjukdomstillstånd. Inspirerade av Magnetmodellen erbjuder vi karriärvägar inom sjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning.  
 
Om tjänsten
Som vårdenhetschef (VEC) har du en central roll i arbetet med den strategiska kompetensförsörjningen och ett utvecklingsansvar för integration av vård samt Forskning och Utbildning (FOU). Du bidrar till det värde som levereras patienterna som vårdas på de aktuella vårdenheterna.  
 
Som vårdenhetschef ansvarar du för:  
· vårdenhetens resultat, budget och verksamhetsplan
· att omvårdnadschefer inom vårdenheten får de förutsättningar som krävs för att driva flödet och vid behov prioriterar resurser mellan flödena
· att skapa tydlighet genom att säkerställa tillgång och implementering av övergripande dokument och delegeringar  
 
Vi söker  
Vi söker dig med kandidatexamen inom relevant område och som gärna har erfarenhet av forskning. Det är inget krav men vi ser det som meriterande med en utbildningsnivå motsvarande magister eller högre.  
 
Du är en handlingskraftig, driven ledare gärna med erfarenhet av att leda chefer och är lyhörd för patientgruppernas behov. Rollen förutsätter erfarenhet av kliniskt arbete och att du har förmågan att se helheten. Chef- eller ledarskapsutbildning är meriterande.  
 
Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas och i organisationen  
Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller omvårdnadsutveckling, utbildning och kompetensutveckling.  
 
Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete.  
 
Mer om Funktionsområde Akut Solna  
Funktion Akut är en av fem funktioner i Karolinskas tematiska organisation och har verksamhet i Solna och i Huddinge, där Funktionsområde Akut Solna består av Intensivakuten och Akut Slutenvård (IMA/AVA) för vuxna patienter.  
Den 1 maj ersattes Vuxenakuten i Solna med en ny vårdform, intensivakut, den första i Sverige. Inom slutenvården tar vi emot patienter, som är i behov av våra specifika kompetenser och resurser, från sjukhusets alla teman och Intensivakuten. Vi har nyligen flyttat in i vår nya sjukhusbyggnad där slutenvården är samlad på samma våningsplan. Alla patienter vårdas på enkelrum med möjlighet till kontinuerlig övervakning. 
Läs mer om Funktion Akut. 
   
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Patrik Rossi 
Funktionschef
contacticon phone 08-585 822 28
Ulrika Wallman 
HR-partner
contacticon phone 08-585 82141

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Mikael Nilsson, tel. 0733- 58 99 10
SACO, Pasi Nyberg tel. 0725- 80 86 84
Vårdförbundet, Anne Danielsson, tel. 070- 089 17 90
Kommunal, Rune Engleskär, tel. 070- 168 40 59
Vision, Pernilla Helmersson, tel. 070- 167 12 99

Dela detta jobb

Vårdenhetschef till Funktionsområde Akut, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset