medrek.se

Vårdenhetschef till patientområde Huvud-, Hals-, Lung-, och Hudcancer

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-06

Ansök nu

Vårdenhetschef till patientområde Huvud-, Hals-, Lung-, och Hudcancer

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
 
Patientområde Huvud-, Hals-, Lung-, och Hudcancer har cirka 230 anställda och utreder och behandlar öron-näsa-halscancer, lungcancer, hudtumörer, malignt melanom samt patienter med okänd primärtumör med patientresultat på nationell och internationell toppnivå. Behandlingsmetoderna omfattar såväl kirurgi som farmakoterapi samt strålbehandling ensamt eller i kombination.  
 
Området har en vårdenhetschef med övergripande ansvar för flera verksamheter i Solna och en verksamhet i Huddinge. Vårdenhetschefen har ett tätt samarbete med patientområdeschefen samt med direktrapporterande förstalinjechefer - omvårdnadschefer. I nuläget består omvårdnadschefsgruppen av tio medarbetare.  
 
Vi erbjuder 
Som vårdenhetschef (VEC) har du en central roll i arbetet med den strategiska kompetensförsörjningen och ett utvecklingsansvar för integration av vård samt Forskning och Utbildning (FoU). Detta är en unik möjlighet att vara med att utveckla något nytt inom omvårdnad med utgångspunkt i värdebaserad vård. 
I rollen som vårdenhetschef bidrar du till värdet som levereras för patienter som vårdas på den aktuella vårdenheten. 
 
Som vårdenhetschef ansvarar du för:
 
 vårdenhetens resultat, budget och verksamhetsplan 
 att omvårdnadschefer inom vårdenheten får de förutsättningar som krävs för att driva flödet och vid behov prioriterar resurser mellan flödena 
 att skapa tydlighet genom att säkerställa tillgång och implementering av 
 övergripande dokument och delegeringar 
 integration av vård (utfall/kvalitet/produktion) och FoU 
 
Du ser till att de tillgängliga resurserna fördelas på ett för patientflödena ändamålsenligt sätt och som samtidigt möjliggör att vårdenhetens, patientområdets, temats och sjukhusets långsiktiga mål uppfylls. 
 
Du rapporterar direkt till patientområdeschefen och är chef för direktrapporterande omvårdnadschefer. Du ingår i patientområdets ledningsgrupp och förväntas ta en aktiv roll i utvecklingen av verksamheten. Du driver patientområdets operativa ledningsgrupp. 
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn. 
 
Vi söker 
 dig med magisterexamen inom relevant område och som gärna med erfarenhet av forskning. Vi ser det som meriterande med en utbildningsnivå motsvarande  magister eller högre 
en handlingskraftig och driven ledare med erfarenhet av att leda chefer och som är lyhörd för patientgruppernas behov. Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har en förmåga att se helheten.
 dig med erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete 
 ett föredöme, en ledare som visar personlig omtanke och som motiverar och inspirerar sina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen 
 dig med ett strategiskt perspektiv vad gäller omvårdnadsutveckling, -utbildning och kompetensutveckling 
 
 Chefs- eller ledarskapsutbildning är meriterande.
 
Varmt välkommen att ansöka! 
 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Signe Friesland 
Patientområdeschef
contacticon mobile 073-625 19 59

Fackliga representanter
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40
SACO, Yrsa Bringensparr, tel. 070- 450 77 06, Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97 Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10 Vision, Marie Hammarström, tel. 070-484 12 86 Ledarna, Birgitta Andersson, tel. 070-085 66 56

Dela detta jobb

Vårdenhetschef till patientområde Huvud-, Hals-, Lung-, och Hudcancer

Karolinska Universitetssjukhuset