medrek.se

Verksamhetschef och föreståndare

Ansök nu

Verksamhetschef och föreståndare

Vi erbjuder

Tillsammans med Karolinska Institutet bedriver Karolinska Universitetssjukhuset utbildning och världsledande klinisk forskning inom en rad områden. Karolinska Universitetssjukhusets Stab för Forskning, Utbildning, Utveckling och Innovation (FoUUI) uppdrag är att stötta den forskning, utbildning och innovation som bedrivs på sjukhuset. 

Inom FoUUI-staben ingår Avdelningen för Komparativ Medicin, AKM, som är en försöksdjursavdelning för studier på möss och råttor inom biomedicinsk forskning. Djuren hålls i en berikad och kontrollerad miljö med befuktning och temperaturanpassning med hög hälsostatusnivå. Personalen som sköter djuren är välutbildad och engagerad i den forskning som bedrivs. Inom AKM ingår en core facilitet, Karolinska Experimental Research and Imaging Center (KERIC) för avbildning i smådjur samt experimentell kirurgi i större djur. Här erbjuds avancerad utrustning för avbildning samt fullt utrustade operationssalar för kursverksamhet och biomedicinsk forskning.

Om tjänsten

Som verksamhetschef och föreståndare ska du leda och samordna försöksdjursverksamheten vid AKM och core faciliteten KERIC som ligger inom AKM. Du har ett helhetsansvar för att leda och utveckla verksamheten utifrån sjukhusets mål.  Verksamhetens uppgift är att på bästa sätt, både funktionsmässigt och etiskt, tillhandahålla användare med service, kunskap och teknik för att utföra sin forskning med försöksdjur. Här ingår bland annat att säkerställa att utrustning, rutiner och lokaler för försöksdjursverksamheten är ändamålsenliga. Vidare ska du vara en kontaktlänk mellan forskare, veterinär, djurtekniker och tillståndshavare. Du ansvarar bland annat för verksamhetens ekonomi, medarbetare, kvalitetsarbete och kontakter med forskarna. Du har personalansvar för drygt 25 medarbetare. I samarbete med förste linjechefer ansvarar du för personalplanering och bemanning utifrån verksamheternas behov. 

Forskning som innebär användning av försöksdjur är hårt reglerade i EU och Sverige. Arbetet innebär ansvar gentemot tillsynsmyndigheten (Länsstyrelsen). 

I arbetsuppgifterna ingår uppdraget som föreståndare för djurens välbefinnande och skötsel enligt gällande föreskrift från Jordbruksverket. Uppdraget innefattar att granska ansökningar till djurförsöksetiska nämnden, samråda med veterinär och forskare, säkerställa att försök på avdelningen genomförs i enlighet med beviljade ansökningar samt att ingå i Region Stockholms djurskyddsorgan. Du har ansvar för att journaler förs och att statistik redovisas årligen. Som verksamhetschef ansvarar du för informationssäkerhet, systematiskt brandskyddsarbete, kemikalieregister, arbetsmiljö, miljö, strålskydd, kvalitet och försöksdjursvälbefinnande samt att vara föreståndare för brandfarlig vara.

Vi söker

Vi söker dig som har hög social kompetens, är serviceinriktad, initiativrik, lyhörd och positiv. Du har förmågan att bygga förtroendefulla relationer och skapa ett tryggt arbetsklimat. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

  • Akademisk utbildning med en doktorsexamen i medicin, biomedicin eller biologi
  • Dokumenterad erfarenhet av egen forskning samt god kunskap och erfarenhet av olika experimentella metoder även inom djurverksamhet
  • Dokumenterad chefserfarenhet med budget- och personalansvar
  • Dokumenterade kunskaper i ”laboratory animal science” och omfattande kännedom om den nya lagstiftningen och de förordningar som styr verksamheten.  
  • Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift 

Meriterande:

  • Docentkompetens

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vårdförbundet Telefon
vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se Namn Kommunal Telefon
kommunal.karolinska@regionstockholm.se Namn Läkarföreningen Telefon
lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se Namn Vision Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se Namn SACO Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se Namn Ledarna Telefon
ledarna.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Verksamhetschef och föreståndare

Karolinska Universitetssjukhuset