medrek.se

logga

Verksamhetschef till Kommunrehab

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Verksamhetschef till Kommunrehab

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg.

Äldreomsorgen är organiserad i två delar; Öppna former och vårdboende. Öppna vårdformer (hemtjänst, servicehus/trygghetsboende, hemsjukvård, rehabilitering i hemmet, dagverksamheter, biståndsbedömt trygghetsboende) drivs sammanhållet i de geografiska områdena av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot de multifunktionella teamen.

Vårdboenden och specifika verksamheter drivs sammanhållet i de geografiska områdena utifrån sin specifika inriktning av områdeschef med övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Vissa verksamhetschefer har ett uppdrag som omfattar flera vårdboenden (beroende på omfattning) samt specialist verksamheter såsom BPSD m.m. Arbetet bedrivs via multifunktionella team med demenskompetens samt spetskompetens. HSL-organisationen jobbar riktat mot vårdboendena.

Hälso- och sjukvården inom Leanlink Äldreomsorg kommer framåt organiseras i ovanstående två spår; öppna vårdformer med hemrehabilitering och hemsjukvård samt vårdboende som omfattar rehabilitering och sjukvård inom våra vårdboendeformer. 

Inom rehabilitering i vårdboende arbetar ca 20 st arbetsterapeuter och fysioterapeuter som ansvarar för personlig hjälpmedelsförskrivning och rehabilitering samt handledning av vårdpersonal inom Leanlinks vårdboenden. 

Arbetsbeskrivning

Vår verksamhet är nu inne i ett starkt utvecklingsskede och till vår nya organisation söker vi nu dig som vill arbeta i en dynamisk och förändringsorienterad verksamhet.

Vi söker en verksamhetschef, med ansvar riktat mot rehabilitering inom vårdboende, vilket omfattar särskilt boende och korttidsverksamhet. Du kommer ha linjechefsansvar för arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Som verksamhetschef kommer du att ha uppdraget att leda och utveckla verksamheten inom de tre ansvarsområdena verksamhet, medarbetarskap och ekonomi. 

Du kommer att ingå i ledningsgruppen inom vårdboende och vara direkt underställd områdeschefen. Arbetet sker i nära samverkan med verksamhetschef för sjuksköterskor inom vårdboende och verksamhetschef för rehabilitering inom öppna vårdformer (hemrehabilitering) samt verksamhetschefer för Leanlinks vårdboenden.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med kollegor i ledningsgruppen och dina medarbetare har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Som stöd i verksamheten finns samordnare samt resurser inom bland annat verksamhetsutveckling, HR och ekonomi.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av rehabilitering inom vård och omsorg och minst två års erfarenhet som chef. Du har goda kunskaper om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg. Du har en akademisk examen motsvarande arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. B-körkort är ett krav.

Som person söker vi dig som är självständig, lyhörd och flexibel. Det är också viktigt att du är drivande och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du arbetar i nära samverkan med andra chefer vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga och lojalitet.

I denna rekrytering kan vi komma att använda tester. Sista ansökningsdag är 2/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9952

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Verksamhetschef till Kommunrehab

Linköpings kommun