medrek.se

Verksamhetschef till Område kirurgi

Ansök nu

Verksamhetschef till Område kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Region Jämtland Härjedalen! Vi söker nu dig som vill bli verksamhetschef för Område kirurgi på Östersunds sjukhus. 

Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 300 medarbetare av dessa medarbetare arbetar cirka 3500 inom hälso- och sjukvården. Hälso- och sjukvården är uppdelad i tre divisioner; Medicin, Kirurgi och Nära vård. Östersunds sjukhus är det enda sjukhuset inom regionen och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter, tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Område Kirurgi ingår i division Kirurgi tillsammans med An-Op IVA, Kvinna, Ortopeden, Ögon samt Öron. Kirurgen har status som universitetssjukvårdsenhet. 

Inom område kirurgi möter vi patienter inom områdena övre- och nedre gastrointestinal-, bröst-, endokrin-, kärl-, urologisk- samt trauma- och akutvårdskirurgi. Operationerna inom området bedrivs på centraloperation samt på en dagkirurgisk avdelning på Campus i närheten. Regionens specialiserade palliativa enhet hör även till området samt en del av den onkologiska vården i samråd med onkologkliniken NUS/Umeå.
På området arbetar idag ca 225 medarbetare och som verksamhetschef är du närmaste chef för tre läkarenhetschefer samt för omvårdnadsansvarig som i sin tur är chef för sex enhetschefer på mottagningar, sekretariat och avdelningar. Slutenvårdsavdelningarna har tillsammans uppdraget att säkerställa 52 vårdplatser.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef leder du utvecklingen av den kirurgiska verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv av hälso- och sjukvård, ansvarar för att verksamheten uppfyller sitt uppdrag utifrån patientsäkerhet, vårdkvalitet, tillgänglighet, arbetsmiljö och ekonomi. 
Du får en central och strategisk roll med spännande utvecklingsarbete.
Du kommer att vara direkt underställd divisionschef kirurgi där sjukhusets verksamheter med opererande specialiteter ingår.

Vi ser gärna att du kombinerar din tjänst som verksamhetschef med kliniskt arbete som kirurg.

Kvalifikationer

Du som söker är mångårig specialist inom kirurgi med stor erfarenhet av arbete inom Hälso- och sjukvård. Då verksamheten är en universitetsjukvårdenhet vill vi att du har en vetenskaplig skolning och om du är disputerad är det en merit. Det är även meriterande om du har chefs- och ledarskapsutbildning och/ eller erfarenhet av chef- eller ledarskap liksom kunskap och förmåga av att leda kvalitets- och förbättringsarbete.

För att du ska trivas och lyckas som chef i denna verksamhet behöver du vara trygg och stabil i din yrkesroll och en chef och ledare som är på plats och är synlig i verksamheten. Ditt arbete präglas av ett gott samarbete med andra människor.

Som ledare skapar du förutsättningar till delaktighet och motiverar medarbetarna att utveckla sina kunskaper och förmågor till nytta för verksamheten.

Som person visar du initiativ- och handlingskraft och har mod att agera efter din övertygelse om vad verksamheten efterfrågar men också med kunskap om, samsyn för och dialog med övrig verksamhet inom Region Jämtland Härjedalen. 

Stor vikt läggs vid dina ledaregenskaper och vid din personliga lämplighet.

Kunskaper i svenska motsvarande minst nivå C1.

Andra uppgifter

Fler fackliga kontakter:
Linn Berglin, Akademikerförbundet SSR, 063-153000 (sökn via vx)
Andrea Norman, Kommunal, 063-153000 (sökn via vx)

I din ansökan ingår: ett välstrukturerat och uppdaterat CV, svenskt specialistbevis i kirurgi, intyg om någon form av grundläggande vetenskaplig skolning, ev intyg om disputation och/eller docentur, ev publikationslista, i förekommande fall intyg om kunskaper i svenska motsvarande nivå C1.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Elisabeth Liljekvist
Divisionschef Kirurgi
Telefon: 
Email: elisabeth.liljekvist@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Karin Heideberg Biasoletto
Läkarföreningen
Telefon: 063153210
Email: karin.heideberg.biasoletto@regionjh.se
Namn: Angelin Edström
Vision
Telefon: 063-153205
Email: angelin.enstrom@regionjh.se
Namn: Agneta Söderlund
Vårdförbundet
Telefon: +4663153499
Email: agneta.soderlund@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/658/2022
Sista ansökningsdag: 2022-09-08

Dela detta jobb

Verksamhetschef till Område kirurgi

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård