medrek.se

Vi söker biträdande överläkare och överläkare till Bäckencancer

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Vi söker biträdande överläkare och överläkare till Bäckencancer

Om oss 
Vi bedriver högspecialiserad urologisk verksamhet med både cancer och benign orsak till behandling och kirurgi. Våra profilområden är Njurcancer, Testikelcancer, Blåscancer, Endourologi samt Njurstensbehandlingar. I flera av områdena är vi störst i regionen och inom njurcancerområdet är vi den största behandlaren i landet. Vi har ett nationellt uppdrag när det gäller den avancerade kirurgin vid spridd testikelcancer. Den avancerade njurcancerkirurgin som utförs i regionen sker hos oss i Huddinge och vi är sammankallande till den regionala njurcancerkonferensen som hålls en gång i veckan. 

Om tjänsten 
Du arbetar i Huddinge där all vår verksamhet är förlagd. Arbetet bedrivs på vår urologiska avdelning med 18 vårdplatser där vi årligen har 1500 patienter inlagda. Vi opererar cirka 900 patienter inneliggande samt 450 patienter via öppenvården. I arbetet ingår även mottagningsarbete på vår urologiska mottagning. Till den hör även ESWL-enheten och uroterapin.   

Vi söker nu urologer med erfarenhet inom våra profilområden. I tjänsten ingår olika ansvarsområden. I ansvarsområdena ingår att arbeta med kvalitetsarbete, statistik, register och analys samt vidareutveckling och förbättring av vården för våra patientgrupper. 

Hög kirurgisk kompetens och bakjourserfarenhet är ett krav och tidigare eller nuvarande ansvarsområden är meriterande. Utvecklingsarbete är viktigt och deltagande i lokala, regionala eller nationella processgrupper är meriterande. Utbildningserfarenhet och handledning av studenter och ST-läkare är meriterande. Forskning är en viktig del av verksamheten och meriterande. 

Vi söker  
Vi söker tre Biträdande överläkare och en Överläkare till Medicinsk Enhet Bäckencancer. 
För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta med dina kollegor då vi arbetar i team, både på avdelningen och på mottagningen. Vidare är det viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Du arbetar strukturerat men kan även vara flexibel när så krävs.  

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet. 

Kvalifikationer 
Krav:  Legitimerad läkare med specialistbevis i urologi.      

Meriterande:   Bakjourserfarenhet. Erfarenhet av kliniskt arbete inom området. 
Deltagande i lokala, regionala eller nationella processgrupper. Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor. Egen forskning uppmuntras. 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb (öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Läkarföreningen, Tomas Thiel Telefon
tomas.thiel@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Vi söker biträdande överläkare och överläkare till Bäckencancer

Karolinska Universitetssjukhuset