medrek.se

Om arbetsplatsen

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

Arbetsuppgifter

Brinner du lika mycket som oss för att sprida arbetsglädje och göra skillnad för människor i deras vardag? Då vill vi spela roll tillsammans med dig!

Hos oss är ingen dag den andra lik och utveckling sker hela tiden, i våra arbetssätt och hur vi använder ny teknik för att skapa en bra vardag för de patienter som behöver vårt stöd och vår hjälp. I ansvarsområdena ingår för tjänsten att möjliggöra aktivitet och delaktighet genom råd, stöd, träning, behandling, anpassning av miljön och förskrivning av hjälpmedel.

Arbetsterapeuter handleder, utbildar och informerar personal och anhöriga/närstående. Viktiga arbetsuppgifter är att bedöma patientens förutsättningar att vara aktiv och delaktig. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Genomföra åtgärder som syftar till att behålla och utveckla patientens aktivitet, fysiska funktioner och delaktighet samt att följa upp, utvärdera och dokumentera genomförda insatser.

Arbetet ställer höga krav på självständighet men även på förmågan att arbeta i team med andra professioner för att tillsammans uppnå patientens och verksamhetens mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en positiv inställning samt ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med och hjälpa personer i behov av stöd. Som person är du trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att skapa kontakter och samarbeta med olika professioner. Du är självgående, strukturerad och drivande i ditt arbete. Du kan prioritera, planera och har samtidigt förmåga att kunna ställa om fokus efter verksamhetens behov.

Vi söker dig som:
• Är legitimerad arbetsterapeut.
• Har goda kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta som arbetsterapeut tillsammans med patienter/brukare.
• Har kännedom om rutiner och förskrivning av hjälpmedel till människor i behov av stöd och åtgärder.
• Har god dokumentationsförmåga och kunskap inom teknik och digitalisering, då det utgör en stor del av arbetet.
• Har B-körkort

Vi ser gärna också att du har ett intresse av att arbeta med multisjuka äldre och tekniska hjälpmedel. Meriterande är erfarenhet från stöd, service och socialpsykiatri/individ och familjeomsorg.

Anställningens omfattning

Urval och intervjuer sker löpande och vikariaten kan tillsättas innan sista ansökningsdag
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1186077

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

logo

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och vill arbeta hos oss i sommar!

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-26

Ansök nu

Dela detta jobb