medrek.se

Vi söker en engagerad sjuksköterska med intresse av njurmedicin och diabetes

Regioner
Utgår

2019-11-27

Ansök nu

Vi söker en engagerad sjuksköterska med intresse av njurmedicin och diabetes

Vi söker nu efter en legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av njurmedicin och/eller diabetes som vill bli en del av vårt härliga team på M61-63!

Om oss 
På vår internmedicinska avdelning vårdar vi patienter med njurmedicinska och endokrinologiska sjukdomar. Vi har både planerade och akuta inläggningar. Vårt patientflöde inom endokrinologi innefattar bland annat patienter med nyupptäckt diabetes eller diabetiker med komplikationer såsom diabetesfotsår.

Vår njurmedicinska inriktning är unik, vi är den enda avdelningen i Södra Stockholm som utför peritonialdialys. Så hos oss får du en spetskompetens i att utföra peritonialdialys manuellt och i maskin. Vi har ett nära samarbete med Hemodialysen och har regelbunden kontakt med berörda verksamheter inom öppenvården för att vi ska kunna följa patientens väg genom vården på bästa sätt.

Trots att det är en medicinsk avdelning, så är många av våra patienter i behov av kirurgiska åtgärder. Som möjliggör till en bred kunskap inom medicin men även kirurgi och ortopedi.

En grundpelare i vår verksamhet är patientundervisning och att arbeta i team tillsammans med patient och närstående för att kunna bedriva den bästa vården med patienten i fokus. Vi lär ut egenvård till våra patienter och har kontinuerlig patientutbildning inom både Endokrin och Njurmedicin. Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära och varmt samarbete mellan olika hälsoprofessioner, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kuratorer. Vi är inkluderande, omtänksamma och hjälper varandra framåt. Tillsammans med våra värdeord som grund, så skapar vi ett värdeskapande samspel. Vi förbättrar, tänker nytt och stort. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och förnya våra arbetssätt. I dagsläget så arbetar vår sjukgymnast med att starta upp ett litet gym för patienterna för att främja fysisk aktivitet här på avdelningen.

Vi är alla en del kring patienten och arbetar med omvårdnad, medicinska behandlingar, utredningar och social planering. Som sjuksköterska har du arbetsledaransvar i team med undersköterska och leder omvårdnaden kring våra patienter.

Vi erbjuder

  • Du får en bred medicinsk kunskap inom internmedicin och pre- och postoperativ vård.
  • Utbildning inom peritonealdialys, elektrolyter och vätskebalans. Vårt breda patientflöde bidrar till att du även får en god inblick i processen inom transplantationskirurgi.
  • Utbildning i diabetes, diabetesbehandling, komplikationer vid diabetes och kost.
  • Strategi för kompetensutveckling.
  • Som ny medarbetare hos oss får du ett individuellt anpassat introduktionsprogram som innehåller en 24 månaders plan bestående av utbildningar och kompetenshöjande satsningar såsom njurmedicinsk introduktionskurs på fem dagar. Under inskolningens första veckor kommer du att gå tre dagar på Kungsholmsmottagningen där du får en utbildning i peritonealdialys. Varje torsdag har vi interna föreläsningar där vi med god kvalité förmedlar aktuell kunskap.

Hos oss får du även:

  • SLL:s nya arbetstidsavtal innehållandes bland annat arbetstidsförkortning med full lön.
  • Helrenoverad avdelning med stora, ljusa utrymmen.
  • Friskvårdsbidrag/subventionerad träning.
  • Hälsoinspiratör och arbetsterapeut som erbjuder medicinsk yoga.

Vi söker
Dig som tillämpar ett personcentrerat förhållningssätt som främjar patienternas förmåga till delaktighet och medbestämmande i vården. Dig som är samarbetsinriktad och prioriterar teamets resultat och arbete. Dig som är intresserad av förbättringsarbete och utveckling av dig som individ, men även hela gruppen.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad sjuksköterska
Meriterande: Erfarenhet av akutsjukvård

Bli en del av vårt varma familjära team som består av alla åldrar, etniciteter och kön!

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Vi söker en engagerad sjuksköterska med intresse av njurmedicin och diabetes

Karolinska Universitetssjukhuset