medrek.se

Vi söker erfarna sjuksköterskor för utveckling av elektiv vård

Regioner
Utgår

2021-03-11

Ansök nu

Vi söker erfarna sjuksköterskor för utveckling av elektiv vård

Vi söker 2 sjuksköterskor med erfarenhet inom elektiv vård och som vill vara med och driva utvecklingen på vår elektiva enhet för Rekonstruktiv ortopedi Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Läs mer nedan!

Vi söker dig som vill vara en nyckelperson inom vår verksamhet och som i samarbete med mottagningen/andra enheter vill driva förbättring- och utvecklingsarbete samt skapa arbetssätt, rutiner och höja kompetensen bland dina kollegor.

Om oss
På vårdavdelning Rekonstruktiv Ortopedi vårdar vi patienter med ryggsjukdomar, artroplastik, extremitetsdeformiteter och muskuloskeletala tumörer som är i behov av högspecialiserad vård samt kirurgisk behandling. Vi bedriver sju-dygnsvård, har 14 vårdplatser och vårdar patienter före och efter högspecialiserad ortopedisk kirurgi. Vi tar emot nyopererade patienter dygnet runt och vårdtiden varierar mellan ett till flera dygn. Arbetet hos oss blir därför väldigt varierande, likaså tempot. Vår kliniska utbildningsavdelning (KUA) är en integrerad del av avdelningen. På KUA samarbetar och praktiserar läkar-, fysioterapeut-, och sjuksköterskestudenter i ett interprofessionellt team runt patienten.

Om tjänsten
Som erfaren sjuksköterska är du med och driver förbättrings- och utvecklingsarbetet inom omvårdnaden för våra tre patientflöden. Du ansvarar för regelbunden kunskapsspridning inom omvårdnad till kollegor på avdelningen och inom Temat. Vi ser också att du regelbundet utvärderar och löpande utvecklar rutiner på avdelningen samt arbetssätt relaterade till patientflöden och dess specifika omvårdnad. Du kommer att ha ett nära samarbete med patientflödesansvariga sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och kontaktsjuksköterska på mottagningen. Tjänsten innebär att arbeta på ett föredömligt sätt, verka för en god arbetsmoral samt verka för en god arbetsmiljö med patienten i centrum utifrån Karolinskas värderingar Helhetssyn, Medmänsklighet och Ansvar. Administrativ tid planeras utifrån verksamhetens behov.

Vi erbjuder dig
Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt för oss att du får arbeta på toppen av din kompetens och vi erbjuder därför stora möjligheter till individuell utveckling.

 • Ett inskolningsprogram som anpassas efter behov

 • Utbildningsmöjligheter inom våra patientkategorier och pre- och postoperativ omvårdnad

 • Möjlighet att hospitera inom andra verksamheter såsom exempelvis operation

 • Individuell kompetensutvecklingsplan

 • Rotationsmöjlighet till andra enheter inom temat

Vi söker dig som:

 • är legitimerad sjuksköterska

 • tycker om att samarbeta för att nå gemensamma mål

 • har en god förmåga att arbeta såväl i team som självständigt

 • är driven, kommunikativ, nyfiken och engagerad

 • hjälper gärna kollegor, ta egna initiativ och är prestigelös nog att rycka in där det behövs

 • tar ansvar för ditt arbete, söker den information som behövs för ett bra slutresultat och har en vilja att bidra till förändrings- och förbättringsarbete för patientens och verksamhetens bästa

 • har lätt för att ta dig ann nya arbetsuppgifter

 • har förmåga att strukturera och planera ditt arbete och har ett flexibelt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter

 • har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar

 • anpassar sättet du förmedlar ditt budskap på till mottagaren. Du känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt

 • har en strategisk förmåga att implementera kvalitets och förbättringsarbete på ett framgångsrikt sätt

Kvalifikationer 
Krav: svensk sjuksköterskelegitimation. Lägst kompetensnivå steg 3 i SLL:s kompetenstege för sjuksköterskor.

Meriterande: Flerårig klinisk erfarenhet som sjuksköterska inom elektiv vård eller ortopedi. Handledarutbildning minst 7,5 hp och fördjupade meriter inom pedagogik och handledning.
Tidigare erfarenhet av utbildningsansvar. Påbörjad magisterexamen inom relevant område för denna tjänst alternativt motsvarande kompetens.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, social förmåga, engagemang och samarbetsförmåga.

Urval och intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla nedanstående för att vara komplett: 
1. Personligt brev  
2. CV
3. Yrkeslegitimation  
4. Utbildningsbevis

5. Bevis om specialistkompetens (i förekommande fall)

Välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret. 

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Tema Akut och reparativ medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron-näsa-hals och hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) och en vårdadministrativ enhet.

Tema Akut och reparativ medicin fokuserar både på akutsjukvård med komplett omhändertagande av den akut sjuka patienten samt högspecialiserad vård. I uppdraget ingår även att säkerställa forskning och utbildning inom dessa områden.

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Dela detta jobb

Vi söker erfarna sjuksköterskor för utveckling av elektiv vård

Karolinska Universitetssjukhuset