medrek.se

Vi söker fler kollegor med specialistsjuksköterskekompetens inom Tema Åldrande!

Ansök nu

Vi söker fler kollegor med specialistsjuksköterskekompetens inom Tema Åldrande!

Välkommen till ett utvecklande arbete!

Tema Åldrande på Karolinska universitetssjukhuset är för närvarande ensam utövare i länet att bedriva högspecialiserad geriatrisk vård. Du kommer därför vara en viktig del i att öka omvårdnadskompetensen samt förbättra vården för våra multisjuka sköra äldre särskilt i det akuta omhändertagandet.

Inom slutenvården har vi för närvarande 5 akutgeriatriska vårdavdelningar i Huddinge där patienter vårdas med bla. frakturer, infektioner, kol, hjärtsvikt, konfusion, kognitiv svikt, stroke/neurologiska sjukdomar etc. Kognitiva mottagningar drivs både i Huddinge och Solna, där Solna erbjuder ett snabbspår för utvidgad minnesutredning. Vi är ensamutövare i regionen av trafikmedicinsk utredning.

Kunskapsområden vi specifikt söker (utöver redan tillsatta) hos blivande specialistsjuksköterskor utgår från våra två medicinska områden och omvårdnadsområde:

Omvårdnadsområde åldrande:

 • Vårdprevention för Fall
 • Vårdprevention för trycksår
 • Psykisk ohälsa
 • Palliativ vård

Den multisjuka äldre:

 • Akut omhändertagande
 • Hjärtsvikt/KOL
 • Infektion

Den åldrande hjärnan:

 • Akut konfusion/kognitiv svikt

Klicka här för att läsa mer om vår verksamhet och avdelningar. 

Vi erbjuder

En unik möjlighet att växa och utvecklas i din roll som specialistsjuksköterska. För att ständigt göra förbättringar och arbete med att öka vårdkvalitén kommer du att medverka vid forskningsseminarier, kurser och konferenser inom området omvårdnad som ett led i den fortlöpande kompetensutvecklingen. För att säkerställa kunskapsöverföringen ingår även att coacha och handleda kollegor samt studenter.

Du erbjuds en:

 • Kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling
 • Möjlighet till att delta i projekt alt. forskning inom omvårdnad
 • Särskilt uppdrag på temanivå inom väldefinierat ansvarsområde på uppdrag av verksamhetschef omvårdnad och omvårdnadsansvarig sjuksköterska på temanivå
 • Du kommer ingå i ett nätverk för specialistsjuksköterskor inom Tema Åldrande som stöd i att lyckas med uppdraget samt möjlighet till reflektion/handledning

Om tjänsten

Tjänsten är som kliniskt verksam specialistsjuksköterska på en av våra vårdavdelningar med ett särskilt uppdrag att driva ett definierat ansvarsområde på ca 10-20% beroende på uppdrag. Det ingår att handleda studenter på grund- och avancerad nivå.

Vi söker

Dig som legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom Vård av äldre, demensvård/kognitiv sjukdom, psykiatri, kardiologi, akutsjukvård alt. palliativ vård. 

 • som vill vara med och bygga upp specialistsjuksköterskans roll i klinisk verksamhet inom högspecialiserad geriatrik.
 • god förmåga att inspirera till förändring och utveckling, du tar egna initiativ, prioriterar och hanterar flera saker samtidigt.
 • som är lösningsinriktad och ser i första hand möjligheter och inte svårigheter.  

Viktigt för arbetsplatsen är att du besitter personlig mognad och vill medverka till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra.
 

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen. Erfarenhet av arbetsledande uppdrag samt handledarutbildning är meriterande. 

Urval sker löpande.   

Välkommen med din ansökan!

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Tema Åldrandes uppdrag är att etablera och driva ett "Center of Excellence" för integrerad högspecialiserad geriatrisk vård, forskning och utbildning. Visionen är att bli navet och kunskapsgeneratorn i Europas största geriatriska universitetssjukvård och kunna erbjuda frontlinjebehandling i stor skala till länets och regionens åldrande befolkning.  

Temat består av cirka 320 medarbetare inom ett omvårdnadsområde åldrande samt två medicinska områden,  Den Åldrande hjärnan och Den Multisjuka äldre.

Slutenvården bedrivs i Huddinge och öppenvården bedrivs både i Solna och Huddinge. Tema Åldrande har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

 

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Vi söker fler kollegor med specialistsjuksköterskekompetens inom Tema Åldrande!

Karolinska Universitetssjukhuset