medrek.se

Vi söker sjuksköterskor till vårdenheten med inriktning thoraxkirurgi, Tema Hjärta och Kärl

Regioner
Utgår

2018-12-03

Ansök nu

Vi söker sjuksköterskor till vårdenheten med inriktning thoraxkirurgi, Tema Hjärta och Kärl

Vi erbjuder 

Vi söker dig som vill vara en del i vårt härliga team samt vill bedriva och utveckla vården inom thoraxkirurgi tillhörande Tema Hjärta och Kärls högspecialiserade vård! Du får arbeta i en ny och högteknologisk vårdmiljö där du hjälper till att vårdar patienter med avancerade sjukdomar och som därför genomgått hjärt- eller lungkirurgi.  

Genom hela vår verksamhet arbetar vi ständig utifrån Tema Hjärta och Kärls vision:  

- Uttalad integration av specialiteter, vård, forskning och utbildning kring patienten 

- Ett nav och kunskapscentrum i Stockholms nätverkssjukvård för patienter i behov av högspecialiserad vård 

- Ledande nationellt och internationellt i forskning och utveckling för vissa fokusområden inom Tema Hjärta och Kärl. 

Om tjänsten 

Tema Hjärta och Kärl är indelat i tre patientområden:  

  • Kranskärl och klaffsjukdom 
  • Arytmi, hjärtsvikt och medfödda hjärtfel 
  • Kärlsjukdom 

Vårdenheten vårdar patienter inom dessa patientområde och arbetet sker på ett flertal vårdavdelningar där var och en är specialiserad inom just sin specifika vård: 

  • Kardiologi, som bedriver högspecialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot kranskärl, arytmiutredning och behandling, hjärtsvikt, hjärtklaffsjukdom samt utredning och behandling av vuxna med medfödda hjärtfel. Vi finns på vårdavdelningar i Huddinge och i Solna. 
  • Hjärt- och lungkirurgi, som är ensamutövare av thoraxkirurgi i Stockholms län och bedriver både elektiv och akut verksamhet. Här behandlas patienter med medfödda eller förvärvade hjärtfel och lungförändringar som kräver kirurgisk åtgärd. Vi finns på vårdavdelning i Solna. 
  • Kärlkirurgi, som är en av de största producenterna av kärlkirurgi inom länet och i landet. Här bedrivs alla former av perifer kärlkirurgi, det vill säga i princip på alla kärl utom hjärtats kärl, med både öppen kirurgi och så kallad endovaskulär kirurgi. Vi finns på vårdavdelning i Solna. 

Du kommer att arbeta på de vårdavdelningar som vårdar patienter som genomgått hjärt- och lungkirurgi. 

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i team tillsammans med undersköterskor, läkare och hälsoprofessioner. Du är ansvarig för den pre- och postoperativa vården av patienterna som innefattar övervakning av vitalparametrar, hjärtrytm, avancerad smärtlindring och basal omvårdnad. 

Du får ett individuellt utformat introduktionsprogram och blir placerad i vår nyinförda kompetensstege samt får möjlighet att på ett strukturerat sätt öka din kompetens och att utveckla vården. 

Vi söker 

Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. En förutsättning för att klara arbetet är att du har förmågan att arbeta i ett högt tempo där du ena stunden fattar snabba beslut och i andra stunden håller en patient i handen för att sprida trygghet. 

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer 

Krav: Legitimerad sjuksköterska med minst 1 års erfarenhet av hjärtsjukvård eller akut/kirurgisk verksamhet. Meriterande: Arbetat inom thoraxkirurgi.  

Vi ser gärna sökande med magisterexamen eller högre då vi står i startgroparna att införa Karolinskas Kompetensmodell.  

Varmt välkommen att söka! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

----

Tema Hjärta och Kärls vision är att vara ett nav och kunskapscentrum för patienter i behov av högspecialiserad vård. Temat jobbar integrerat med specialiteter, vård, forskning och utbildning. Vi erbjuder patienter vård inom samtliga områden som berör hjärta och kärl, och vi är ledande i Norden när det gäller att tillämpa och utveckla nya, mer skonsamma minimalinvasiva metoder för att bedriva högspecialiserad hjärtsjukvård.  

Temat består av cirka 450 medarbetare. Vi har fyra patientområden inom hjärtsvikt och medfödda hjärtfel: kranskärls- och hjärtklaffsjukdom, arytmi och kärlsjukdom. Inom dessa finns nio patientflöden och en gemensam vårdavdelning. Vården bedrivs både i Solna och Huddinge. Arbetet utförs i nära samarbete med specialiserade funktionsområden inom framförallt Perioperativ Medicin och Intensivvård, Bild och Funktion samt Hälsoprofessioner. Tillsammans följer vi patienten genom hela flödet. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Ellen Gustavsson Segerhag 
Omvårdnadschef
 08-51774413

Fackliga representanter

Vårdförbundet. Eva Olsson, Ann-Louise Karlsson, 08-517 748 03

 

Dela detta jobb

Vi söker sjuksköterskor till vårdenheten med inriktning thoraxkirurgi, Tema Hjärta och Kärl

Karolinska Universitetssjukhuset