medrek.se

Vi välkomnar en läkare till vårt barnobesitasteam vid Östersunds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Vi välkomnar en läkare till vårt barnobesitasteam vid Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till oss på Barn- och ungdomsmedicin! Område barn- och ungdomsmedicin består av två öppenvårdsenheter där barnmottagningen har både planerad och akut verksamhet under dagtid samt en dagvårdsmottagning med i huvudsak planerad verksamhet. Här finns även slutenvård med två avdelningar varav en med neonatal inriktning och den andra med barn- och ungdomar upp till 18 år. Inom området arbetar ca 120 medarbetare utifrån olika yrkesroller och i nära samarbete med varandra. På våra specialistmottagningar för barn och ungdomar upp till 18 år arbetar vi i många olika tvärprofessionella team. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling inom vårt område. Här har du nära till specialistkunskap, utbildning och engagerade kollegor.

Arbetsbeskrivning

Vill du som läkare vara med och bygga upp ett barnobesitasteam hos oss?

Övervikt och fetma hos barn- och ungdomar utgör ett mycket stort folkhälsoproblem. Åtgärder för att förebygga och behandla detta hos barn och ungdomar är prioriterat i Region Jämtland Härjedalen. Utifrån det har Barn- och ungdomsmedicin fått i uppdrag att starta ett barnobesitasteam för barn och ungdomar från förskoleåldern upp till 18 år. Att behandla barnobesitas innebär stora utmaningar men goda erfarenheter från olika enheter nationellt och internationellt visar att det är möjligt att behandla barnobesitas med effektiva metoder. Detta kräver ett strukturerat samarbete mellan många olika aktörer i samhället som arbetar med barn och ungdomar.

Barnobesitasteamet ska utgöra länets kompetenscentrum vad gäller barnobesitas. Vill du vara med och starta upp denna verksamhet tillsammans med engagerade medarbetare? Vi kan erbjuda ett arbete i team som behöver arbeta i nära samarbete med övriga aktörer. Arbetet är utvecklande, stimulerande och utmanande samt ställer stora krav på personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innefatta utredning och uppföljning av obesitasrelaterade medicinska komplikationer. Tillsammans kommer teamet ansvara för behandling individuellt och i grupp, fortbildning internt och externt gentemot primärvård, skolhälsovård och barnhälsovård samt samverkan med olika aktörer. Det är en unik möjlighet att få vara med och bygga upp något nytt och en möjlighet att få samarbeta nära i det tvärprofessionella teamet med sjuksköterska, dietist, fysioterapeut, kurator samt medicinsk sekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är specialistläkare i Barn- och ungdomsmedicin. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med obesitas.

Du har en positiv personlighet, är noggrann, har engagemang, är flexibel, har servicetänkande och ett gott bemötande. Du har även ett professionellt arbetssätt och har lätt för att organisera, strukturera och planera ditt arbete. Du besitter en god samarbetsförmåga samtidigt som du tar ett stort eget ansvar.

Legitimerad läkare är ett minimikrav. Andra kvalifikationer som specialist i allmänmedicin kan vara intressant.

Tjänsten kan kombineras med andra tjänster eller forskning i RegionJH. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppgiften.

Andra uppgifter

Vi rekryterar löpande och kan därför komma att påbörja urvalet under ansökningstiden. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.
 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 50%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Catrin Holgén
Enhetschef
Telefon: 072-2378259
Email: catrin.holgen@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Karl Eneland
Läkarföreningen
Telefon: 063-15 30 00 (vxl)
Email: karl.eneland@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/801/2022
Sista ansökningsdag: 2023-02-12

Dela detta jobb

Vi välkomnar en läkare till vårt barnobesitasteam vid Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård